Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Ακρίδες

Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται. Έτσι και τα τρία Πανεπιστήμια που εισήγαγε βιαίως στο σώμα της Στερεάς το Υπουργείο Παιδείας, ασελγούν στο πτώμα της Ακαδημαϊκής εκπαίδευσης του Τόπου μας.
Το μεν ΕΚΠΑ (Ο Θεός να το κάνει "Εθνικό". Αθηναϊκό είναι) κάνει ρεσάλτο στην έκταση του ΤΕΙ στα Ψαχνά και υπόσχεται (το αθεόφοβο) Διαστημικά Κέντρα σε ένα ΤΕΙ-ΑΕΙ που κυκλοφορούν ποντίκια στις εγκαταστάσεις του.
Το Γεωπονικό ζητάει χορηγίες από την Περιφέρεια, όχι για πνευματικούς σκοπούς, αλλά για φραπέδες, κουλούρια και μικροφωνικές, λες και θα διοργανώσει γιορτή με τοπικά εδέσματα.
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αφού σκύλευσε το Πανεπιστήμιο Στερεάς και ξεφορτώνεται στη Λαμία Σχολές με πλανόδιους καθηγητές και Σχολές με βάση το 8, εκμεταλλεύεται τους χρόνιους κόπους και έρευνες του ΤΕΙ Στερεάς για να πουλάει έρευνα εκεί που το ίδιο απέτυχε οικτρά.
Όταν οι Σχολές της Στερεάς ετεροδιοικούνται από την Αθήνα, τη Λάρισα και το Βόλο, ας μην αναμένουμε πρόοδο στον τόπο μας. Μόνο πλανόδιους, μικροφωνικές και ευκαιριακές σχέσεις. Σαν θίασος - "μπουλούκι" του Μεσοπολέμου που "εκδράμει στας Επαρχίας"...
Παναγιώτης Ιακωβής

   

Απόψεις

randomness