Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Χρήσιμες παρεμβάσεις αλλά θέλουμε και ιδιωτικές επενδύσεις!!

• Στη Λαμία το τελευταίο διάστημα εξελίσσονται και ολοκληρώνονται μια σειρά από έργα που συνιστούν χρήσιμες παρεμβάσεις για τον αστικό και περιαστικό ιστό της. Αυτό σίγουρα πιστώνεται μεταξύ άλλων και στην εν ενεργεία Δημοτική Αρχή και στον Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο.

Νομίζω, ωστόσο, ότι για να ανθίσει μια πόλη και ένας νομός χρειάζεται, όπως και ευρύτερα η χώρα, να υπάρξουν ιδιωτικές επενδύσεις στον παραγωγικό ιστό και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και κύτταρα καινοτομίας και εξωστρέφειας.

Τα δυναμικά τμήματα της κοινωνίας επιλέγουν να διαμένουν και να δημιουργούν εκεί που υπάρχει κίνητρο ποιοτικής απασχόλησης, ανέλιξης και διάκρισης.

Μόνο οι ιδιωτικές επενδύσεις μπορούν να κάνουν πράξη την αποκέντρωση και να ανασχέσουν την διαρροή επιστημονικού και εργατικού δυναμικού προς την πρωτεύουσα ή άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Καλά τα δημοτικά έργα επομένως, καλές και οι προθέσεις της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, όμως, αν δεν θέλουμε σε μια δεκαετία η πόλη μας να αποτελεί έδρα συνταξιούχων και μεσηλίκων, οφείλουμε όλοι μαζί να δράσουμε για μια παραγωγική επανεκκίνηση και να αγκαλιάσουμε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες με την παροχή αντίστοιχων κινήτρων.

Μόνο ο ιδιωτικός τομέας δημιουργεί όρους μακράς και διατηρήσιμης ανάπτυξης. Μόνο η εξωστρέφεια. Ας συμβάλουμε επομένως σε αυτό ο καθείς από το μετερίζι του. Εμπράκτως.

Στέλιος Κανέλλος
Δικηγόρος