Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΑΝΟ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ;

Αφορμή του σημερινού μου σχολιασμού είναι η ταλαιπωρία που υφίσταται από αρκετών μηνών μια μερίδα των συμπολιτών μας, συνταξιούχοι, έχοντας κάποια ηλικία, οι οποίοι είχαν την ατυχία αυτόν τον καιρό να κάνουν ανανέωση του διπλώματος οδήγησης του αυτοκινήτου τους. Δεν ξέρω ποιοι ιθύνοντες αρμόδιοι, αναρμόδιοι εγκέφαλοι, ανεγκέφαλοι σοφίστηκαν αυτά τα μέτρα με τα οποία επιτυγχάνουν την ταλαιπωρία, την αγανάκτηση και τα εύλογα παράπονα των συμπολιτών μας που αναφέραμε. Και εξηγούμαι:
Πριν από αρκετούς μήνες αποφασίστηκε από το αρμόδιο υπουργείο οι έχοντες ηλικία άνω των 74 ετών, μετά από την εξέτασή τους από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές να δίνουν πάλι εξετάσεις για την επαναχορήγηση του διπλώματος οδήγησης.
Αυτός ο σοφός αρμόδιος σε τι στηρίχτηκε και πήρε αυτή την απόφαση; Τα στατιστικά δεδομένα δεν καταγράφουν ότι οι οδηγοί που διάγουν την τρίτη ηλικία είναι υπαίτιοι πολλών ατυχημάτων.
Απεναντίας είναι αυτοί που είναι οι πλέον σώφρονες και προσεκτικοί με τα λιγότερα ατυχήματα. Ο γράφων είναι υπέρ της λίαν αυστηρής υγειονομικής εξέτασης των ηλικιωμένων οδηγών διότι: «ου γαρ έρχεται μόνον».
Από τη στιγμή όμως που ο οδηγός είναι απόλυτα υγιής, δεν έχει βεβαρημένο μητρώο με ατυχήματα κλπ., οδηγεί 40 και περισσότερα χρόνια, τι θα κερδίσεις κύριε αρμόδιε να τον ταλαιπωρήσεις επανεξετάζοντάς τον.
Για να βρισκόμαστε σε δουλειά; Επαναλαμβάνω αυστηρή υγειονομική εξέταση και τίποτα περισσότερο.
Και το πλέον ακαταλαβίστικο, αυτός που πρέπει να εξετασθεί γιατί έχει λήξει το δίπλωμά του, ενώ είναι καθόλα νόμιμος σε όλα του, δεν του χορηγούν μια βεβαίωση να οδηγεί μέχρι τέλος πάντων να γίνει η εξέτασή του.
Έτσι μένει μετέωρος και ενώ το αυτοκίνητό του του είναι λίαν απαραίτητο, δεν μπορεί να το οδηγήσει.
Αποφάσεις στη σφαίρα του παραλόγου.
Δικαιολογημένα οι συνταξιουχικοί σύλλογοι του νομού μας διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Ας συνετισθούν οι σοφοί αυτοί αρμόδιοι και ας αλλάξουν πορεία πλεύσης. Αυτές οι αποφάσεις στερούνται λογικής και δεν είναι αποφάσεις ευνομούμενου κράτους.
Το εννοήσατε Κύριοι!!!
Και επί τη ευκαιρία ας αναφερθώ για μια ακόμη φορά σε ενέργειες που στερούνται κάποιας λογικής βάσης.
Σε τραπεζικά υποκαταστήματα σε ώρα αιχμής με ουρές καθισμένων και ορθίων από τα 4-5 ταμεία λειτουργούν 1 έως 2.
Κύριοι διευθυντές τι να τις κάνω τις οικονομικές σας γνώσεις που επικαλείστε. Δύσκολο είναι και θέλει πολλή σκέψη να λειτουργούν περισσότερα ταμεία την ώρα της αιχμής; Και ένα παιδάκι θα το επέλυε το πρόβλημα. Απλή σκέψη, απλή λογική.
Να και ο ΟΤΕ!!
Νεαρούλης υπάλληλος στον οποίο απευθύνθηκε ο γράφων, ασχολούμενος με άλλα, του συνέστησε να περιμένει. Και μετά μεγάλη αναμονή, όρθιος προ του γραφείου του και σε έντονη διαμαρτυρία μου αναγκάστηκε να με εξυπηρετήσει, αγενώς βέβαια φερόμενος.
Τ’ ακούτε κύριοι ιθύνοντες!!
Καιρός είναι να ακολουθήσουμε το σωστό, το λογικό και το δίκαιο. Αυτό θα ωφελήσει όλους μας και θα προαγάγει το κοινωνικό μας γίγνεσθαι.
Συνέλθετε λοιπόν.
Ηλίας Σπυρόπουλος
 Συνταξιούχος εκπαιδευτικός

   

Απόψεις

randomness