Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας

Η Στερεά Ελλάδα είναι μια Περιφέρεια μεγάλη σε έκταση, με σοβαρότατη πνευματική παραγωγή, υψηλές παραγωγικές δυνατότητες και άριστες υποδομές.

Ο πλούτος πολιτισμού, ιστορίας και οικονομικών πόρων, απαιτεί αυτοδιοικούμενη Ανώτατη Παιδεία, που να προσαρμόζεται στρατηγικά στις ανάγκες του Τόπου μας.

Αν η Ανώτατη Παιδεία ετεροδιοικείται, τότε οι προθέσεις, οι δυνατότητες, η ερευνητική εργασία και η πρόοδος υπονομεύονται λόγω ασυμβατότητας εκπαιδευτικού έργου και παραγωγικών δυνατοτήτων. Πολλώ δε μάλλον, όταν οι Σχολές που υπάρχουν στη Στερεά, δομούνται με βάση τα (ανταγωνιστικά) συμφέροντα της Θεσσαλίας και της Αθήνας. Είναι σαφές, ότι στις Σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που βρίσκονται στη Λαμία, θα έχουμε ξανά μετακινούμενους και πλανόδιους καθηγητές και φοιτητές που θα έρχονται στη Λαμία δίκην αγγαρείας και δεν θα συμβάλλουν στην πνευματική και οικονομική ζωή του Τόπου.

Την ίδια στιγμή που ο προηγούμενος Υπουργός Παιδείας μοίραζε ρουσφετολογικά Πανεπιστήμια και Σχολές στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Κάθε χωριό και Σχολή. Η κατάφωρα αδικημένη Στερεά Ελλάδα, η μόνη Περιφέρεια χωρίς έδρα Πανεπιστημίου, μετατρέπεται έτσι σε Ακαδημαϊκή, πνευματική και οικονομική έρημο. Τιμωρία για τις εκλογικές προτιμήσεις των Πολιτών της.

Η Ισοπολιτεία απαιτεί Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας.

Η Ανάπτυξη απαιτεί Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας.

Η πνευματικότητα απαιτεί Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας.

Με ετεροδιοίκηση από τη Θεσσαλία και πλανόδιους Καθηγητές, απλώς συντομεύουμε τον χρόνο που θα χρειαστεί να παραδώσουμε και τα κλειδιά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.Παναγιώτης Ιακωβής

 

 

   

randomness