Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ράβε - Ξήλωνε με τα Δίκτυα!!

Μετά από τα προβλήματα που δημιούργησε η "Μήδεια" με την πτώση δέντρων, είχαμε ως αποτέλεσμα την καταστροφή  Δικτύων της ΔΕΗ και της Ύδρευσης.

Αποτέλεσμα την Διακοπή του Ρεύματος με τις ακόλουθες συνέπειες: Διακοπή σε φως, νερό, τηλέφωνο, θέρμανση, καταστροφή τροφίμων σε ψυγεία και ότι άλλο είναι συνδεδεμένο με τον ηλεκτρισμό.

Μέχρι που αναγκάστηκαν κάποιοι να μετακομίσουν σε άλλη περιοχή γιατί αντιμετώπιζαν προβλήματα ζωής και θανάτου.

Ο πολιτισμός μας δυστυχώς έχει και τις αδυναμίες του.

Γι' αυτό το λόγο νοήμονες άνθρωποι επανέφεραν την πρόταση της υπογειοποίησης του Δικτύου της ΔΕΗ.

ΟΧΙ ότι είναι τίποτα καινούργιο, υπάρχουν και τώρα κάποια υπόγεια Δίκτυα στις πόλεις μας, αλλά «κόλλησε» το πρόγραμμα λόγω προτεραιοτήτων και βολέματος.

Έστω και τώρα όμως, έστω και έτσι, είναι μια πρόταση καλή και σε σωστή κατεύθυνση.
Επειδή όμως το "Ράβε - Ξήλωνε" είναι γνωστό στην Ελλάδα, θα ήθελα να συμπληρώσω την πρόταση.

Το κανάλι που θα σχεδιαστεί, αν ποτέ το αποφασίσουμε, να είναι τέτοιου μεγέθους, αν είναι δυνατόν, που να μπορεί να δεχθεί και άλλα Δίκτυα παράλληλα, με την κατάλληλη διαρρύθμιση (π.χ. OΤΕ, Εταιρείας Κινητής/Σταθερής Τηλεφωνίας, Aέριο, Υδραυλικά συστήματα κλπ).

Έτσι ώστε στο μέλλον να αποφύγουμε ή να περιορίσουμε το "Ράβε - Ξήλωνε".
Ο κάθε χρήστης με την ανάλογη αποζημίωση στο Δημόσιο ή στο Δήμο, να μπορεί να κάνει χρήση του καναλιού και να μην είναι αναγκασμένος κάθε φορά, να σκάβει και να κλείνει ατομικά κανάλια ανάλογα με τις ανάγκες του έργου του.

Διότι αυτό, προβλήματα δημιουργεί στις πόλεις και στους πολίτες και προφανώς έξοδα περισσότερα.

Δόξα τω Θεώ, στην Ελλάδα έχουμε Πολυτεχνεία και αρκετούς επιστήμονες για να λύσουν το πρόβλημα και να σχεδιάσουν μια πρόταση για το μέλλον.

Ας σταματήσουμε να πετάμε τα λεφτά από το παράθυρο.
Οι συνεχείς αναπροσαρμογές μας έχουν κουράσει πλέον και δεν προκαλούν και ενδιαφέρον. Κάντε κάτι έξυπνο επιτέλους. Τολμήστε. Για να βελτιωθεί η Ποιότητα Ζωής της Κοινωνίας.

Φίλος εργολάβος, μού επισημαίνει, από την πολύχρονη εμπειρία του, στην Ελλάδα όπου έσκαβες παλαιότερα έβρισκες Αρχαία, τώρα συχνά βρίσκεις καλώδια και σωλήνες.Εξάλλου είναι συχνό φαινόμενο η διακοπή κάποιου Δικτύου, όταν γίνονται νέα έργα και τα σκαπτικά μηχανήματα προκαλούν βλάβες, γιατί βρέθηκαν οι σωλήνες ή τα καλώδια σε λάθος σημείο.

Οι τυφλοπόντικες ζουν και σκάβουν υπογείως γιατί εξυπηρετούν τις ανάγκες τους.

Οι Έλληνες Πολίτες γιατί πρέπει να κάνουν το ίδιο;


Σπυρίδων Αλ. Ρίζος.


 

    

randomness