Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μέτρα για μείωση του κόστους και προστασίας από τον κορονοϊό

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο πρότειναν την Παρασκευή μια σειρά μέτρων για τη διοργάνωση πιο... σύγχρονων, αλλά και περισσότερο... λιτών Θερινών Αγώνων το επόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένης μιας μικρότερης περιόδου ανοίγματος για χώρους προπόνησης και μείωσης του προσωπικού για τη λειτουργία προπονητικών κέντρων και της μείωσης του προσωπικού για την λαμπαδηδρομία.

Οι Αγώνες, που αρχικά είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2020, αναβλήθηκαν για ένα χρόνο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την ιαπωνική κυβέρνηση, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Έκτοτε, οι διοργανωτές και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναζητούν τρόπους για τη μείωση του κόστους, την απλούστευση των Αγώνων και την προστασία των αθλητών και των θεατών από τον ιό.

Ο νέος πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα, ο οποίος θεωρεί τον τουρισμό ως κλειδί για την αναζωογόνηση της οικονομίας που πλήττεται στην Ιαπωνία, ήταν ξεκάθαρος ότι η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μείζονος σημασίας για την κυβέρνησή του.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, «Τόκιο 2020», Γιοσίρο Μόρι, είπε σε ενημέρωση την Παρασκευή ότι ο Σούγκα τον έχει διαβεβαιώσει πως η διεξαγωγή επιτυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων είναι βασική του προτεραιότητα.

Ο Μόρι είπε επίσης ότι οι διοργανωτές σχεδιάζουν να ανακοινώσουν το ποσό των δαπανών που θα μειωθούν μέσω συγκεκριμένων μέτρων μέσα στον Οκτώβριο.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness