Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ανακοίνωση για την απόρριψη του αιτήματος μετάθεσης του αγώνα με τον Πανιώνιο

Οργή και έντονη δυσφορία διακατέχει τους παράγοντες της Ξάνθης, για την απόρριψη του αιτήματος, να μετατεθεί ο Σαββατιάτικος αγώνας της ομάδας στο πλαίσιο των play out στη Νέα Σμύρνη με τον βαθμολογικό ανταγωνιστή της Πανιώνιο, αίτημα που απορρίφθηκε "ελαφρά τη καρδία" όπως αναφέρουν άνθρωποι της ΠΑΕ και χωρίς κανένα πνεύμα δίκαιης μεταχείρισης. 
Η Ξάνθη ανήρτησε σήμερα ένα κείμενο λίγων λέξεων που αναφέρει «Κατάντια. Σα δεν ντρεπόμαστε. La Décadance». 
 Πιο συγκεκριμένα η ακριτική ομάδα, υποχρεούται με βάση το πρόγραμμα  να αγωνιστεί αύριο εντός έδρας με τον Ατρόμητο στο αναβληθέν παιχνίδι της πρεμιέρας των play out και στην συνέχεια να αγωνιστεί εναντίον του Πανιωνίου το Σάββατο. Δεδομένης της δυσκολίας να βρει πτήση και να ταξιδεύσει η ομάδα αεροπορικώς στην Αθήνα θα πρέπει μετά τον αυριανό αγώνα να προωθηθεί οδικώς την Παρασκευή στην Αθήνα για να παίξει ένα κομβικό παιχνίδι το Σάββατο κατά του Πανιωνίου, με τον οποίο διεκδικείται η ίδια θέση σωτηρίας. Το αίτημα της Ξάνθης να μεταφερθεί το παιχνίδι την Δευτέρα, ή έστω την Κυριακή δεν έγινε δεκτό από τον Πανιώνιο, αλλά ούτε και από την συνδρομητική τηλεόραση που θέλησε να μεταδώσει την αναμέτρηση αποκλειστικά το Σάββατο, χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος και χωρίς η διοίκηση της λίγκας να πάρει μέτρα ισονομίας απέναντι στους διαγωνιζόμενους. 
Ετσι η Ξάνθη κάτω από αυτή την έντονη χρονική πίεση και σωματική κόπωση των παικτών της είναι υποχρεωμένη να δώσει τρία παιχνίδια σε διάστημα 6 ημερών και με την προϋπόθεση ενός επίπονου και πολύωρου οδικού ταξιδιού.
Μάλιστα η ακριτική ομάδα προ ημερών είχε γνωστοποιήσει το πρόβλημα με αντίστοιχη ανακοίνωση αναφέροντας: "Με τους αγώνες να ορίζονται Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα φανταζόμαστε ότι θα υπάρξει κάπου ένα 2ωρο ελεύθερο, έτσι ώστε να οριστεί ο αγώνας Πανιώνιος - Ξάνθη υπό φυσιολογικές συνθήκες για να υπάρχει ένα μίνιμουμ χρονικό διάστημα ξεκούρασης τους. Επιπλέον, θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα και είμαστε σίγουροι πως θα λάβουμε τις απαραίτητες απαντήσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής μας, λόγω των αυξημένων αγωνιστικών υποχρεώσεων που έχει να αντιμετωπίσει, υποστεί κάποια ιατρική «ζημιά», ποιος θα κληθεί να του εξηγήσει ότι έπρεπε να παίξει 3 αγώνες σε 6 μέρες γιατί έτσι αποφασίστηκε; Ποιος θα κληθεί να αποζημιώσει τον ποδοσφαιριστή;».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ