Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αναστόπουλος και... οδεύει προς Α2 ο Ολυμπιακός - Επίθεση Βασιλειάδη σε Βασιλακόπουλο

O ένας εκ των τριών «ανεπιθύμητων» διαιτητών για την ΚΑΕ Ολυμπιακός, από τον αγώνα Κυπέλλου της 13ης Φεβρουαρίου με τον Παναθηναϊκό, ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση των «ερυθρόλευκων» με τον Προμηθέα Πατρών, της 26ης αγωνιστικής, την Τετάρτη (8/5, 17:30). Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος θα είναι ο πρώτος διαιτητής μαζί με τους Κορομηλά και Τσώνο της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός έχει επαναλάβει δημόσια πως σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα κατέβει στο ματς και, αν εμμείνουν στην απόφασή τους οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, τότε ο Ολυμπιακός θα υποβιβαστεί στην Α2. Λίγο πριν από την σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΔ, ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στα γραφεία της ΕΟΚ και ζήτησε να μην εξαιρούνται οι τρεις «ανεπιθύμητοι» διαιτητές για την ομάδα του Πειραιά.

Καθώς ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε να αγωνιστεί απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την 19η αγωνιστική ως ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή δεν ορίστηκαν ξένοι διαιτητές όπως απαιτούσε,  υποβιβάζεται στην Α2 τη δεύτερη φορά που δεν κατεβαίνει σε αγώνα της κανονικής περιόδου, βάσει της ειδικής προκήρυξης του πρωταθλήματος...

 

Γ. Βασιλειάδης: «Διάλυση... με ονοματεπώνυμο»

Τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, θεωρεί υπαίτιο ο Γιώργος Βασιλειάδης για την κλιμάκωση του αρνητικού για το ελληνικό μπάσκετ κλίματος και των εξελίξεων ως αποτέλεσμα αυτού, μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού στο ημίχρονο του ντέρμπι «αιωνίων» της 13ης Φεβρουαρίου για το Κύπελλο Ελλάδας και μέχρι σήμερα.

«Η διαφαινόμενη διάλυση του ελληνικού μπάσκετ έχει ονοματεπώνυμο, Γιώργος Βασιλακόπουλος» τονίζεται απο την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού.  Στο υφυπουργείο Αθλητισμού ενημερώθηκαν για όσα συνέβησαν κατά την κλήρωση των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής στην ΚΕΔ.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης έκανε αλλεπάλληλες προσπάθειες να επικοινωνήσει με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, αλλά όπως έχει τονίσει «ο Βασιλακόπουλος παραμένει άφαντος και κρυμμένος».

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν είχε προσέλθει στην έκτακτη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Γιώργος Βασιλειάδης στις 15 Μαρτίου στο γραφείο του, παρουσία των αδελφών Αγγελόπουλων και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με στόχο την εκτόνωση της κρίσης στο ελληνικό μπάσκετ.

Πριν ακόμη συγκαλέσει εκείνη την έκτακτη σύσκεψη ο υφυπουργός Αθλητισμού καλούσε την ΕΟΚ να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κρίσης, στέλνοντας μήνυμα πως θα αναμένει μέχρι την... ύστατη στιγμή! Ο πρόεδρος της ΕΟΚ δεν σήκωνε τα τηλέφωνα, δεν απαντούσε καν στα μηνύματα του Γιώργου Βασιλειάδη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού Αθλητισμού. 

«Σε καμία περίπτωση ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν παίρνει το μέρος του Ολυμπιακού, ενώ έχει εκφράσει και τη διαφωνία του ως προς τη συγκεκριμένη στάση των αδελφών Αγγελόπουλων. Όμως, σε μία τέτοια κατάσταση που έχει δημιουργήσει τέτοιο πρόβλημα, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος όφειλε να πάρει πρωτοβουλίες με στόχο την εξομάλυνση και την αποκλιμάκωση της έντασης.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν έχει κάνει την παραμικρή ενέργεια. Αντίθετα, παραμένει κρυμμένος. Η διαφαινόμενη διάλυση του ελληνικού μπάσκετ έχει ονοματεπώνυμο, Γιώργος Βασιλακόπουλος,» τονίζεται από το περιβάλλον του υφυπουργού Αθλητισμού. 

Εξάλλου, ο Γιώργος Βασιλειάδης είχε δηλώσει σε τηλεοπτική συνέντευξη πριν περίπου δέκα ημέρες πως «η Ομοσπονδία οφείλει "χθες" να πάρει πρωτοβουλίες. Θα είμαστε μάρτυρες του θανάτου του ελληνικού μπάσκετ».  

 

ΕΟΚ: «Γελοιότητες»

Αντέδρασε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, σε όσα του προσάπτει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης για ηχηρή απουσία του στην τεταμένη ατμόσφαιρα που κυριαρχεί στο ελληνικό μπάσκετ. Το περιβάλλον του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, αντέδρασε επισημαίνοντας: «Οι μέσω κύκλων εκπεφρασμένες απόψεις του κύριου Βασιλειάδη είναι γελοιότητες και αστειότητες από τις οποίες λείπει δυστυχώς τελείως η σοβαρότητα». 

 

ΚΑΕ Ολυμπιακός: Γενική είσοδο με 1 ευρώ στο ματς με τον Προμηθέα

Με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Ολυμπιακός όρισε γενική είσοδο με τιμή εισιτηρίου 1 ευρώ στον αγώνα των «ερυθρόλευκων» με τον Προμηθέα Πατρών στο ΣΕΦ, για την 26η αγωνιστική της Α1 Ανδρών..

Κίνηση που δείχνει... πρόθεση του Ολυμπιακού να κατέβει στον αγώνα με τους Αχαιούς παρά την παρουσία του «ανεπιθύμητου» διαιτητή για τους Πειραιώτες, Παναγιώτη Αγγελόπουλου. Απομένει να φανεί στην... πράξη τι θα συμβεί μέχρι το τζάμπολ της 8ης Μαϊου, στο κλειστό του Φαλήρου. 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

 

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων