Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αποσύρθηκε ο τριπλός Ολυμπιονίκης Χάμις Μποντ

Ο κωπηλάτης Χάμις Μποντ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ρίχνοντας την αυλαία μιας λαμπερής καριέρας κατά την οποία έγινε ο πρώτος Νεοζηλανδός, ο οποίος κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε τρεις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο 35χρονος Μποντ, ο οποίος είναι επίσης οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, είπε ότι ήξερε εδώ και καιρό πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να «κρεμάσει τα κουπιά του».

Η καριέρα του κορυφώθηκε στο Τόκιο πριν από έξι μήνες, όταν οδήγησε τη Νέα Ζηλανδία σε μια συναρπαστική νίκη στην οκτάκωπο των ανδρών.

Ο Μποντ τόνισε, ότι σκέφτηκε να αποσυρθεί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι αναβλήθηκαν για ένα χρόνο λόγω ανησυχιών για την COVID-19, αλλά η σύζυγός του Λίζι τον κράτησε στο άθλημα.

«Τα τελευταία χρόνια αποτέλεσαν πρόκληση για όλους, όχι μόνο για τους αθλητές, και υπήρξαν στιγμές που σκεφτόμουν σοβαρά να τα παρατήσω», είπε και συνέχισε: «Χρειαζόταν όλο και περισσότερη ψυχική πειθαρχία για να συνεχίσω και ένιωθα την «πείνα» μου για να συνεχίσω την προπόνηση να μειώνεται. Ήταν η Λίζι που μου είπε "όχι, δεν τελειώνεις τα πράγματα έτσι" και το χρειαζόμουν πραγματικά για να συνεχίσω και να ολοκληρώσω την αθλητική μου καριέρα με τον σωστό τρόπο».

Τα δύο πρώτα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια του Μποντ ήταν με τον συναθλητή του, Έρικ Μάρεϊ το 2012 στο Λονδίνο και το 2016 στο Ρίο.

Προσθέτοντας ένα τρίτο χρυσό στο Τόκιο, ο Μποντ εδραίωσε τη θέση του ανάμεσα στο «Πάνθεον» των Ολυμπιονικών της Νέας Ζηλανδίας.

«Είναι παράξενο να λέω ότι αποσύρομαι, αλλά νιώθω πολύ τυχερός που φεύγω ενώ βρίσκομαι στην κορυφή του αθλήματος», είπε ο Μποντ και πρόσθεσε: «Ήταν απίστευτο προνόμιο αυτό το ταξίδι και η καριέρα μου έχει ξεπεράσει κατά πολύ οτιδήποτε τόλμησα να ονειρευτώ όταν ξεκινούσα. Ποτέ δεν περίμενα την επιτυχία που ακολούθησε. Το προφανές αποκορύφωμα για εμένα ήταν η νίκη στο Λονδίνο, εκείνο το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και μετά το χρυσό στην οκτάκωπο στο Τόκιο, είναι εκπληκτικές αναμνήσεις».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness