Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αρνήθηκε να φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό γυναικών η Νορβηγία

Η ομοσπονδία χάντμπολ της Νορβηγίας ανακοίνωσε σήμερα ότι, λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, δεν θα φιλοξενήσει αγώνες της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γυναικών, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί από κοινού σε Νορβηγία και Δανία το διάστημα 3-20 Δεκεμβρίου 2020. Η νορβηγική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες, ώστε η Δανία να φιλοξενήσει ολόκληρη τη διοργάνωση.  

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Με βάση τις διεξοδικές εκτιμήσεις των νορβηγικών αρχών υγείας, καθώς και τις σαφείς απαιτήσεις και επιθυμίες των πολιτικών αρχών, είναι σαφές ότι η Νορβηγία δεν μπορεί να είναι ο διοργανωτής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Χάντμπολ τον Δεκέμβριο.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε έντονη δραστηριότητα συναντήσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χάντμπολ (EHF), της Νορβηγικής Ένωσης Χάντμπολ (NHF) και της Ένωσης Χάντμπολ της Δανίας (DHF), με στόχο την εξεύρεση εναλλακτικού τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Τα μέρη συνεργάζονται τώρα για να διασφαλίσουν ότι η Δανία θα φιλοξενήσει ολόκληρο το τουρνουά, εφόσον είναι δυνατόν να το κάνει πρακτικά και οικονομικά».

Από την πλευρά της, η EHF εξέφρασε τη λύπη της για «την απόφαση της νορβηγικής κυβέρνησης και τον αντίκτυπο που αυτή έχει στο να μην μπορέσει η νορβηγική ομοσπονδία χάντμπολ να διοργανώσει το EURO 2020» και συμπληρώνει ότι «αναζητούνται εναλλακτικές με την ομοσπονδία χάντμπολ της Δανίας και επιπρόσθετες πληροφορίες θα δημοσιοποιηθούν την Τρίτη το αργότερο».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

 

    

Απόψεις