Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

«Δεν αξίζαμε την πρόκριση»

Η Γαλλία είναι το πρώτο και μεγάλο φαβορί του EURO 2020, που αποκλείσθηκε από την διεκδίκηση του τροπαίου. Οι «πετεινοί» αποκλείσθηκαν στους «16» από μία ψυχωμένη και αποφασισμένη να μην παραδοθεί, Ελβετία, με 5-4 στα πέναλτι κι ενώ σε ένα «χορταστικό» δίωρο, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3!


    Αναφερόμενος στην πορεία των παγκόσμιων πρωταθλητών στην διοργάνωση, ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός, Ντιντιέ Ντεσάμπ, δεν «κρύφθηκε πίσω από το δάκτυλο του» και δεν άψαξε δικαιολογίες.


    «Δεν ήταν εύκολο. Είχαμε μία καλή αρχή με την Γερμανία και με την πρώτη θέση στο γκρουπ. Μετά, ήταν μία άλλη διοργάνωση», δήλωσε ο «DD» και πρόσθεσε: «Απέναντι σε μια μεγάλη ελβετική ομάδα, καταφέραμε να διορθώσουμε την κατάσταση και μέχρι τα τελευταία δέκα λεπτά. Πιέσαμε μέχρι το τέλος και πρέπει να αποδεχθούμε αυτό που συνέβη. Υπάρχει μεγάλη θλίψη σε ολόκληρη την ομάδα. Μιλήσαμε, γνωρίζουμε την δύναμη, την ενότητα και την αλληλεγγύη αυτής της ομάδας, είχαμε υπέροχες στιγμές μαζί. Αφού αποκλεισθήκαμε, σημαίνει ότι δεν αξίζουμε περισσότερα. Ο Μπαπέ, ακόμη κι εάν δεν σκόραρε ήταν συχνά αποφασιστικός. Ανέλαβε την ευθύνη να πάρει το τελευταίο πέναλτι, κανείς δεν τον κατηγορεί. Στα αποδυτήρια, δεν υπάρχει κανένας περισσότερο λάθος από κάποιον άλλον. Ο Κιλιάν αναλαμβάνει την ευθύνη, αισθάνεται ένοχος, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Η ομάδα μου είναι ενωμένη, παρά αυτήν την στιγμή απογοήτευσης. Ισως θα μπορούσα να κάνω διαφορετικές επιλογές. Ξέρω πώς γίνεται, όταν κερδίζει η ομάδα, η νίκη είναι των παικτών και είναι δική μου ευθύνη όταν τα πράγματα πάνε λιγότερο καλά. Είχαμε την επιθυμία, την φιλοδοξία και την δύναμη να συνεχίσουμε, αλλά δυστυχώς σταματήσαμε εδώ».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

Αθλητικά

Στον ελληνικό «εμφύλιο», ανάμεσα σε Μπόχουμ και Στουτγκάρδη, δεν πανηγύρισε κανείς. Το τελικό 0-0 διατήρησε και τις δύο ομάδες στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού...
randomness