Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εισήγηση του υπουργείου Υγείας για αναβολή των αγώνων – Προτείνει κεκλεισμένων ο Αυγενάκης

Ο κορωνοϊός έφτασε στην Ελλάδα με τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα – δύο στη Θεσσαλονίκη, ένα στην Αθήνα – ο Βασίλης Κικίλιας αποφάσισε να ακυρωθούν όλα τα καρναβάλια της χώρας και στην κυβέρνηση κάνουν σοβαρές σκέψεις για αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος ή για διεξαγωγή της χωρίς φιλάθλους.

 
Μια εισήγηση που έρχεται από το υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα από την Επιτροπή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ως ένα από τα έκτακτα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό που εξαπλώνεται. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας εισηγείται την αναβολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων μέχρι νεωτέρας, με το υφυπουργείο Αθλητισμού να αντιπροτείνει να διεξαχθούν τα ματς αλλά χωρίς κόσμο.
 

Άλλωστε δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι πρώτοι αγώνες των ημιτελικών του Κυπέλλου είναι προγραμματισμένοι για την επόμενη εβδομάδα και πιθανή αναβολή των αθλητικών δραστηριοτήτων θα είχε επιρροή και σε αυτά τα παιχνίδια.

Επιπλέον, την ερχόμενη Τρίτη υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την Ευρωλίγκα, που επίσης θα είναι υποψήφιο να διεξαχθεί με κλειστές πόρτες, αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε ένα τέτοιο μέτρο.

 

Πηγή: in.gr