Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ενίσχυση των ελίτ αθλητών/τριών αποφάσισε η ΕΠΕ

Την ενίσχυση των ελίτ αθλητών/τριών, στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, με σκοπό την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αποφάσισε κατά την τελευταία συνεδρίασή της η Ολομέλεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Στόχος είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών που στοχεύουν σε διάκριση στο Τόκιο, παρά τους περιορισμούς που υφίστανται λόγω της πανδημίας.

Παράλληλα, η Ολομέλεια της ΕΠΟ προχώρησε σε αναδιάρθρωση της Επιτροπής Παραολυμπιακής Προετοιμασίας και όρισε το μέλος της Ολομέλειας, Σάσα Γκούφα, ως αρχηγό αποστολής για την Παραολυμπιακή Ομάδα του Τόκιο. Η κυρία Γκούφα έχει διατελέσει ήδη αρχηγός των αποστολών στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι και της Πιονγκτσάνγκ και υπαρχηγός στην Παραολυμπιακή Ομάδα του Ρίο και έχει μια πλούσια εμπειρία. Η αποστολή του Τόκιο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της αναβολής των Αγώνων και των περιορισμών που θα υπάρξουν λόγω της πανδημίας. 

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών (ΣΕΠ). Η υπογραφή έγινε εκ μέρους της ΕΠΕ από τον πρόεδρο Χρήστο Καλούδη και εκ μέρους του ΣΕΠ από τον πρόεδρο Γρηγόρη Πολυχρονίδη. Η ΕΠΕ θα συνεργαστεί με τον ΣΕΠ για την πραγματοποίηση κοινών ενεργειών και δράσεων με στόχο την προώθηση του Ελληνικού Παραολυμπιακού Κινήματος, αλλά και του Ελληνικού αθλητισμού γενικότερα, μέσω κοινωνικών και εκπαιδευτικών, αθλητικών εκδηλώσεων ώστε να επιτευχθεί η προαγωγή του αθλητισμού, της κοινωνικής ένταξης και της ισότιμης συμμετοχής. 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ