Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γιαννιώτης: «Βαριά κληρονομιά οι επιτυχίες της ΚΟΕ»

Για την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρία της ΚΟΕ, την οποία γνωστοποίησε νωρίτερα σήμερα (28/9) με ανάρτησή του στα social media, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΠΟΡ FM" ο Σπύρος Γιαννιώτης. Ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης της κολύμβησης τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι άνθρωποι που θα πλαισιώσουν την προσπάθειά του, προαναγγέλοντας ότι «... θα μπουν νέοι άνθρωποι, αθλητές, Ολυμπιονίκες». Υπογράμμισε ακόμη ότι οι πολλές επιτυχίες της ομοσπονδίας θα είναι «βαριά κληρονομιά» για την διοίκηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες αρχαιρεσίες, αλλά πρόσθεσε ότι ο πήχης θα τοποθετηθεί ακόμη πιο ψηλά.

«Είναι πολύ μεγάλη απόφαση. Όπως όταν κολυμπούσα και έβαζα στόχους και προσπαθούσα να τους πραγματοποιήσω. Τώρα δεν είμαι μόνος. Μια τέτοια ενέργεια χρειάζεται ομαδική δουλειά. Σιγά-σιγά θα ανακοινωθούν και οι άνθρωποι που θα πλαισιώσουν αυτή την ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι για το καλό της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας. Θα μπουν νέοι άνθρωποι, αθλητές, Ολυμπιονίκες. Με τις ιδέες τους θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι όμορφο, να στηρίξουμε τον ελληνικό αθλητισμό», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιαννιώτης και πρόσθεσε, αναφερόμενος στο πώς κατέληξε σε αυτή την απόφαση: 

«Υπάρχει αρκετό καιρό στο μυαλό μου. Ήρθε η ώρα να το πραγματοποιήσω, μαζί με ανθρώπους που μοιραζόμαστε κοινό όραμα. Είναι ομαδική η δουλειά. Θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε μπροστά για αυτόν τον σκοπό. Είναι πολλά αυτά που οραματίζομαι. Το πιο σημαντικό είναι οι αθλητές και τα σωματεία είναι να έχουν στήριξη, να μένουν τα παιδιά στο χώρο και να συνεχίζουν, αυτό είναι το πιο μεγάλο στοίχημα. Αυτά τα παιδιά δημιουργούν βάσεις για πρωταθλητισμό και διακρίσεις».

Αναφερόμενος στις επιτυχίες που έχει σημειώσει ο ελληνικός υγρός στίβος, ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του Ρίο υπογράμμισε: «Έχει πολλές επιτυχίες η ΚΟΕ και αυτό είναι βαριά κληρονομιά. Έχουμε βάλει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, αλλά δεν το φοβόμαστε».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ