Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Euroleague απειλεί να μην διεξαχθούν ξανά αγώνες στην Ελλάδα

Η Euroleague εξέδωσε σήμερα (23/2) ανακοίνωση αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκαν από αγνώστους στο ταξί, στο οποίο επέβαιναν, οι διαιτητές και ο παρατηρητής της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα για την 25η αγωνιστική.

Η διοργανώτρια αρχή καταδίκασε το περιστατικό, χαρακτηρίζοντας την επίθεση ως δειλή και εγκληματική, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, εφόσον επαναληφθεί κάτι ανάλογο, να μεταφέρει εκτός Ελλάδας όλους τους αγώνες στις διοργανώσεις που διεξάγονται υπό την σκέπη της. Παράλληλα, εκφράζει τη στήριξή της στους διαιτητές και τον παρατηρητή, ενώ υπογραμμίζει ότι, εάν αναγνωριστούν οι δύο δράστες, θα τους επιβληθεί ισόβιος αποκλεισμός από αγώνες και εκδηλώσεις της Euroleague Basketball.

Η ανακοίνωση της Euroleague αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής για την κανονική περίοδο της Euroleague στην Αθήνα, δύο άτομα εκτέλεσαν μια δειλή, εγκληματική επίθεση, σπάζοντας ένα παράθυρο του ταξί που μετέφερε τους διαιτητές από το ΟΑΚΑ στο ξενοδοχείο τους. Ευτυχώς, και οι τρεις διαιτητές, ο παρατηρητής διαιτησίας και ο οδηγός του ταξί είναι καλά. Μετά την επίθεση, η Euroleague Basketball επικοινώνησε απευθείας με την Ελληνική Αστυνομία, η οποία εγγυήθηκε την ασφάλεια των διαιτητών έως ότου αναχώρησαν από την Ελλάδα.


Η Euroleague Basketball θα ήθελε να δηλώσει ότι:


- Η Euroleague Basketball και όλοι οι συμμετέχοντες σύλλογοι καταδικάζουν βίαιες πράξεις οποιασδήποτε μορφής και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν πολιτική μηδενικής ανοχής.

- H EuroLeague θα υποστηρίξει την αστυνομική έρευνα για την επίθεση. Σε περίπτωση που εντοπιστούν τα δύο άτομα, θα απαγορευτεί καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους να παρευρεθούν σε οποιοδήποτε παιχνίδι / γεγονός της EuroLeague, με την επιφύλαξη τυχόν πρόσθετων δικαστικών διαδικασιών.

- H EuroLeague θα υποστηρίξει τους τρεις διαιτητές και τον referee coach σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια θελήσουν να αναλάβουν.

- H EuroLeague θα συνεχίσει να προωθεί ένα υγιές, φιλικό και χαλαρό περιβάλλον, στο οποίο θα πρέπει να διεξάγονται όλα τα παιχνίδια, με γνώμονα την ασφάλεια των ομάδων, των διαιτητών και του διαπιστευμένου προσωπικού.

- Η EuroLeague θα επιδιώξει συνεργασία με τις ομάδες και τις τοπικές αρχές για την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Ενώ η επίθεση είναι πρωτοφανής στην ιστορία των 20 χρόνων της EuroLeague, σε περίπτωση που ένα παρόμοιο περιστατικό θα συμβεί ξανά στην επικράτεια της Ελλάδας, αυτό θα σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις για ένα ασφαλές περιβάλλον όσον αφορά τις ομάδες, τους διαιτητές και όλα τα άλλα διαπιστευμένα άτομα . Ως εκ τούτου, η Euroleague Basketball θα αξιολογήσει αμέσως τη μετεγκατάσταση όλων των περαιτέρω αγώνων EuroLeague, EuroCup και U18 εκτός Ελλάδας».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

   

randomness