Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Με πλήρη κανονική περίοδο και μεταφορά νικών στα πλέι-οφ τα πρωταθλήματα

Τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης της νέας περιόδου στην Α1 κατηγορία ανδρών και στην Α΄ εθνική γυναικών, ανακοίνωσε σήμερα (16/9) η ΚΟΕ. Και στις δύο διοργανώσεις, θα διεξαχθεί τελικά πλήρης κανονική περίοδος σε δύο γύρους, με 26 και 18 αγωνιστικές αντίστοιχα, με ημερομηνία έναρξης στις 10 Οκτωβρίου.

Στους άνδρες, η κανονική περίοδος θα ολοκληρωθεί στις 8 Μαϊου 2021 και θα ακολουθήσουν τα πλέι-οφ, με τη συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων ομάδων (αντί για έξι που ίσχυε ως τώρα), και τα πλέι-άουτ, όπου θα αγωνιστούν οι ομάδες από την 7η έως τη 14η θέση. Μία σημαντική διαφοροποίηση είναι ότι και στα πλέι-οφ θα μεταφέρονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου (μέχρι τώρα αυτό συνέβαινε μόνο στα πλέι-άουτ), ενώ η ΚΟΕ αποδέχθηκε το αίτημα ομάδων για υποβιβασμό δύο ομάδων (όχι τεσσάρων που είχε εξαγγελθεί αρχικά) και άρα τη διατήρηση των 14 ομάδων στη μεγάλη κατηγορία και για την περίοδο 2021-22.

Στην Α΄ εθνική γυναικών, η κανονική περίοδος θα ολοκληρωθεί στις 10/4 και θα ακολουθήσουν τα πλέι-οφ (1-4) και τα πλέι-άουτ (5-10), με μεταφορά των νικών από την κανονική περίοδο και υποβιβασμό δύο ομάδων.

Και στα δύο πρωταθλήματα, θα επιτραπεί δήλωση έως 25 αθλητών/τριών στο ρόστερ (αντί 21 που ίσχυε) και 15 αθλητών/τριών στο φύλλο αγωνα, με την προϋπόθεση ότι τουλάχιστον δύο εξ αυτών θα είναι κάτω των 19 ετών.

Η κλήρωση των πρωταθλημάτων θα γίνει την προσεχή Δευτέρα (21/9, 13:00), μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΚΟΕ αποφάσισε επίσης τη διεξαγωγή Σούπερ Καπ, όχι μόνο στους άνδρες, αλλά και στις γυναίκες. Και στις δύο περιπτώσεις, αντίπαλος του νταμπλούχου Ολυμπιακού θα είναι ο φιναλίστ του κυπέλλου (ο Εθνικός στους άνδρες και ο Νηρέας Χαλανδρίου στις γυναίκες).

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.