Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μία άγνωστη ιστορία από τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα του «ψύλλου» - Το πάθος του Μέσι και το κερδισμένο... ποδήλατο

Ο Λιονέλ Μέσι θα μείνει στην παγκόσμια ποδοσφαιρική Ιστορία, ως ένας από τους κορυφαίους που έπαιξαν με την «στρογγυλή Θεά». Για πολλούς είναι ο καλύτερος, αλλά και κανένας απ΄ όσους έχουν διαφορετική άποψη, δεν αμφισβητεί την ποιότητα του.

    Με έξι «Χρυσές Μπάλες» στην πλούσια συλλογή του και εκ των επικρατέστερων για το σπουδαίο βραβείο που θα απονεμηθεί στις 29 Νοεμβρίου από το γαλλικό περιοδικό «France Football», ο «ψύλλος» έχει -εκτός από τις πανθομολογούμενες ποδοσφαιρικές του ικανότητες- ένα χαρακτηριστικό, που τον κάνει να ξεχωρίζει και που τον έφερε μέχρι την κορυφή του ποδοσφαιρικού στερεώματος. Ο διάσημος Αργεντινός δεν... αντέχει την ήττα και το πάθος του για την νίκη είναι τόσο έντονο, όσο μαρτυρά κι ένα άγνωστο περιστατικό από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

    Οπως είναι γνωστό, ο Μέσι άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο, στις «μικρές» ομάδες της Νιούελ Ολντ Μπόϊς. Και όπως εξιστορεί, ο Ενρίκε Ντομίνγκες -ένας από τους πρώτους προπονητές του-μία χρονιά, η ομάδα του έπαιζε τελικό πρωταθλήματος με την Ντεπορτίβο Ροζάριο, η έδρα της οποίας βρίσκεται πολύ κοντά στο σπίτι του Μέσι. Ο αγώνας ήταν πολύ σημαντικός, γιατί εκτός από το γόητρο, οι παίκτες της νικήτριας ομάδας θα έπαιρναν και από ένα... ποδήλατο! Τα μέλη της οικογένειας του Μέσι, είχαν καθήσει στις θέσεις τους και περίμεναν να απολαύσουν το... καμάρι τους, χωρίς να αντιληφθούν ότι είχε κλειδωθεί στο μπάνιο! Η Νιούελς έχανε το ματς και ο Μέσι δεν ήταν στο γήπεδο! Ομως ο Αργεντινός πιτσιρικάς, ήθελε τόσο πολύ να παίξει, ώστε έσπασε το παράθυρο του μπάνιου και απεγκλωβίσθηκε, αφού πρώτα έκοψε το χέρι του από το σπασμένο τζάμι στην προσπάθεια του να βγει έξω! Λίγο αργότερα, ο Μέσι μπήκε στο γήπεδο, ανέτρεψε την κατάσταση και οδήγησε την ομάδα του στην νίκη. Ηταν μία ημέρα, που θα μείνει αξέχαστη στους συμπαίκτες του, αφού χάρη σ΄ αυτόν, είχαν από ένα ποδήλατο...

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

randomness