Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο Παναθηναϊκός έκανε... ποδαρικό για τους «μεγάλους» στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων

Συνεχίζεται καθημερινά η καταγραφή συλλόγων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στα 262. Η... είδηση της σημερινής ημέρας είναι η πρώτη εμφάνιση στον κατάλογο ενός από τα μεγάλα πολυ-αθλητικά σωματεία της χώρας, συγκεκριμένα του Παναθηναϊκού, ο οποίος πάντως δεν εμφανίζεται με όλα τα αθλήματα στα οποία δραστηριοποιείται. Στη σχετική λίστα αναφέρονται η Άρση Βαρών, η Κολύμβηση, η Ξιφασκία, η Πάλη, το Βόλεϊ, η Ποδηλασία, ο Στίβος, η Τοξοβολία, η Υδατοσφαίριση, το Μπάσκετ και οι Καταδύσεις, λείπει δηλαδή το Ποδόσφαιρο, αλλά και κάποια άλλα σπορ στα οποία οι «πράσινοι» διατηρούν αγωνιστικά τμήματα (Σκοποβολή, Πυγμαχία, Πινγκ Πονγκ, Μοντέρνο Πένταθλο, Μπάσκετ με Αμαξίδιο, ΑμεΑ). Πρέπει βεβαίως να σημειωθεί ότι τα στοιχεία ενημερώνονται συνεχώς, οπότε είναι πιθανό κάποια από τα παραπάνω αθλήματα να εμφανιστούν στη λίστα τις επόμενες ημέρες.

Γενικά, πάντως, ελάχιστα γνωστά σωματεία εμφανίζονται ως σήμερα (4/11) καταγεγραμμένα στο Μητρώο της ΓΓΑ. Εντυπωσιακή είναι η παρουσία των μαχητικών αθλημάτων, τόσο των Ολυμπιακών (53 εγγραφές στο Ταεκβοντό WTF, 34 στο Καράτε), όσο και μη Ολυμπιακών (13 εγγραφές στο Ταεκβοντό ITF, 31 στο Κικ-Μπόξινγκ, 21 στο Γούσου Κουνγκ Φου, 13 στο Ζίου-Ζίτσου κ.ο.κ.).

Αντίθετα, πολύ χαμηλά παραμένει ο αριθμός εγγεγραμμένων σωματείων στις μεγάλες ομοσπονδίες. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι εμφανίζονται (συμπεριλαμβανομένου του Παναθηναϊκού όπου υπάρχει) 23 σωματεία στην ΕΟΚ, 18 στον ΣΕΓΑΣ, 12 στην ΕΟΠΕ, 12 στην ΕΓΟ, 5 στην ΕΙΟ (μεταξύ αυτών ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιά), μόλις 4 στην ΚΟΕ (μεταξύ αυτών ο ΝΟ Βουλιαγμένης), ενώ δεν εγκριθεί ακόμη καμία εγγραφή σωματείου χάντμπολ! Σε ό,τι αφορά το Ποδόσφαιρο, την εγγραφή τους στο Μητρώο έχουν ολοκληρώσει ως τώρα μόλις τέσσερα σωματεία (πιο γνωστό εξ αυτών ο Παναιτωλικός), με την υποσημείωση όμως πως εκκρεμεί ο έλεγχος στα σωματεία που έχουν δηλώσει «Μη Υποχρέωση Απασχόλησης Προπονητή». Η εν λόγω εκκρεμότητα οφείλεται στο γεγονός ότι η ΕΠΟ δεν έχει στείλει στη ΓΓΑ τα απαραίτητα στοιχεία που της έχουν ζητηθεί για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου ελέγχου.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

 

    

Απόψεις