Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Παπαθεοδώρου: «Το πρόσημο για εμάς είναι σίγουρα θετικό»

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν η Μπούργκος άρχισε τις τρίποντες... εκτελέσεις και «οικοδόμησε» διαφορά ασφαλείας, στάθηκε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μετά τον τελικό με τη Μπούργκος, για το Final-8 του 2020 στο Basketball Champions League. 

«Έπαιξε σημαντικό ρόλο το δεύτερο δεκάλεπτο. Παρ' ότι είχαμε πλάνο και είχαμε πει ότι παίζουμε με πολύ καλή ομάδα και με παίκτες πολύ καλού επιπέδου, δεν φανήκαμε δυνατοί στο κομμάτι του μυαλού μας. Σπάσαμε εύκολα και αυτό μας μετέφερε μεγάλη νευρικότητα», είπε αρχικά ο Παπαθεοδώρου, προσθέτοντας: «Όλα τα παιδιά θέλαμε να κερδίσουμε το κύπελλο. Παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν, αλλά με λάθος τρόπο. Το μυαλό δεν υπάκουε εκείνη τη στιγμή. Είμαστε απογοητευμένοι γιατί είχαμε πιστέψει πολύ, αλλά από την άλλη θέλω να τονίσω ότι η ΑΕΚ συνεχίζει μια μεγάλη προσπάθεια και αυτό είναι παρακαταθήκη για εμάς. Μιλώντας για την περσινή σεζόν, το πρόσημο για εμάς είναι σίγουρα θετικό, παίξαμε 2 τελικούς, κερδίσαμε τον έναν. Η ΑΕΚ πρέπει να είναι εκεί, να είναι παρούσα στα μεγάλα γεγονότα και αφού ξεπεράσουμε την απογοήτευση θα πρέπει να προετοιμάσουμε την ομάδα για τη νέα σεζόν για να μπορούμε να μεγαλώνουμε σαν ομάδα».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ζήσης, δήλωσε: «Υπάρχει απογοήτευση. Όλοι το θέλαμε πάρα πολύ. Είναι μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για εμάς και το καταλαβαίνουμε. Όσον αφορά τον αγώνα, όταν ξεκινάς έτσι στο πρώτο δεκάλεπτο είναι αυτό που ζητάς. Όλα άλλαξαν στα σουτ του Κουκ. Έβαλε πολύ μεγάλα σουτ δεν συνηθίζει να τα παίρνει. Αυτοί είναι οι τελικοί. Από εκεί και μετά άρχισαν τα λάθη στο πλάνο μας, χάσαμε τα ριμπάουντ και υπήρχε νευρικότητα. Η μεγάλη διαφορά ήταν στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου και ήρθε η κατηφόρα».

Ο Κιθ Λάνγκφορντ πρόσθεσε: «Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο που πήγε στραβά. Παίξανε πολύ καλά, ήταν οργανωμένοι, ήθελαν να βάλουν κάποια σουτ με τους πόιντ γκαρντ και τα κατάφεραν με τους Κουκ και Ρένφρο. Δίνω συγχαρητήρια στον Άλεξ Ρένφρο για τα τρία ή τέσσερα τρίποντα που έβαλε. Είμαστε λυπημένοι για αυτή την απώλεια, αλλά κρατάμε τα θετικά. Αυτό είναι ότι σε λίγες μέρες θα είμαστε πάλι εδώ για την νέα σεζόν. Δεν δίνω καμία υπόσχεση για τη νέα χρονιά. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Τέλος, ο Ταϊρίς Ράις, είπε: «Ήρθαν προετοιμασμένοι, ήταν πιο σκληροί, έβαλαν μεγάλα σουτ. Αν κάνεις αυτά τα πράγματα, θα κερδίσεις το ματς. Χάσαμε ένα τρόπαιο. Είμαστε απογοητευμένοι, είναι λογικό. Δεν έχω σκεφτεί ακόμα για το μέλλον μου. Η οικογένειά μου είναι εδώ, θα το σκεφτούμε. Θα πάρω τον χρόνο μου».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

randomness