Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σάντος: «Η ευθύνη είναι δική μου»

Την ευθύνη για την αποτυχία της Πορτογαλίας να προκριθεί απευθείας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλου του Κατάρ ανέλαβε ο Φερνάντο Σάντος με την εντός έδρας ήττα από την Σερβία. 
Ο έμπειρος τεχνικός δέχθηκε κριτική ότι έπαιξε πολύ αμυντικά κάτι το οποίο και αρνήθηκε: «Δεν είναι αλήθεια. Οι παίκτες απάντησαν σε αυτό. Πάντα παίζουμε για να κερδίσουμε. Πάντα σκεφτόμαστε καταστάσεις στην επίθεση και όσο τόσο στην άμυνα. Η ευθύνη είναι δική μου».
Ο Φερνάντο Σάντος αναφορικά με το παιχνίδι σχολίασε: «Αρχίσαμε καλά με γκολ. Στη συνέχεια, δεν μπορέσαμε να πάρουμε την μπάλα. Ο αντίπαλος έπαιζε με ένα είδος τετραγώνου στο κέντρο. Το είπα στους παίκτες και προσπάθησα να το εξηγήσω. Οι ακραίοι μας δεν έπρεπε να συγκλίνουν τόσο πολύ. Έπρεπε να πάνε πιο μπροστά. Οι παίκτες προσπάθησαν, όμως είχαμε αρκετές δυσκολίες. Όταν είχαμε την μπάλα, δεν μπορούσαμε να μεταφέρουμε το παιχνίδι στο γήπεδο του αντιπάλου».

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι η Πορτογαλία δεν έπαιξε για την ισοπαλία: «Δεν παίξαμε για την ισοπαλία. Είπα στους παίκτες ότι η Σερβία επιτίθεται καλά, οπότε έπρεπε να αμυνθούμε καλά. Σε καταστάσεις τρεις εναντίον τριών, μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Αλλά οι παίκτες δεν τα κατάφεραν. Το μήνυμα δεν πέρασε. Στο ημίχρονο εξήγησα στον πίνακα ότι χρειαζόταν να αλλάξουμε πράγματα. Θεώρησα ότι θα είχαμε το πλεονέκτημα με τρεις επιθετικούς. Το παιχνίδι έγινε πιο ισορροπημένο. Δεν είχαμε τόσες πολλές δυσκολίες και υπήρχαν στιγμές που δημιουργήσαμε ευκαιρίες».

Τέλος όσον αφορά την αλλαγή του Μπερνάντο Σίλβα στο δεύτερο ημίχρονο, ίσως του καλύτερου παίκτη της Πορτογαλίας μέχρι εκείνο το σημείο, απαντώντας: «Ο Μπερνάρντο Σίλβα έπαιξε καλά, αλλά στη συνέχεια είχε ξανά θέματα και έπρεπε να αντικατασταθεί. Στις πτέρυγες, οι ακραίοι δεν δημιούργησαν ως συνήθως. Ο Νούνο Μέντες και ο Ζοάο Κανσέλο, ο οποίος επιτίθεται καλά, μπορούσε να καταφέρει πολλά» κατέληξε.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.