Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σχέδιο στήριξης στο «Black Lives Matter»

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γιούτα Τζαζ και οι Πέλικανς της Νέας Ορλεάνης συνεργάζονται σε ένα σχέδιο να γονατίσουν κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου και να δείξουν υποστήριξη για το κίνημα «Black Lives Matter» πριν ξεκινήσουν στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της επανεκκίνησης του NBA.
Το ΕSPN ανέφερε την Τρίτη το βράδυ πως οι παίκτες των δύο ομάδων είναι αμετάπειστοι να παρουσιάσουν ένα ενωμένο μέτωπο σε οποιαδήποτε επίδειξη κάνουν πριν από το τζάμπολ τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι προπονητές αναμένεται να ενταχθούν με τους παίκτες, ανέφερε το ρεπορτάζ.
Διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρες τις ΗΠΑ μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ενός Μαύρου που σκοτώθηκε όταν ένας αστυνομικός της Μινεάπολης κράτησε το γόνατό του στο λαιμό του Φλόιντ για περισσότερο από οκτώ λεπτά κατά τη διάρκεια μιας σύλληψης. Οι διαμαρτυρίες ενάντια στη φυλετική αδικία έχουν οδηγήσει πολλούς αθλητές σε όλο τον κόσμο να κάνουν επιδείξεις υποστήριξης γονατίζοντας πριν τους αγώνες.
Πολλοί παίκτες του ΝΒΑ δήλωσαν πριν μπουν στη «φούσκα» του ΝΒΑ στο Ορλάντο, όπου θα παιχτούν όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια κανονικής σεζόν και playoffs, ότι δεν ήθελαν να παίξουν μπάσκετ για να μειώσουν την υποστήριξή τους για τη φυλετική δικαιοσύνη ή με οποιονδήποτε τρόπο να τραβήξουν την προσοχή από το κίνημα «Black Lives Matter».
Ο κανόνας H-2 των κανονισμών του NBA «οι παίκτες, οι προπονητές και οι γυμναστές πρέπει να στέκονται και να παρατάσσονται σε μια αξιοπρεπή στάση κατά τη διάρκεια των αμερικανικών και/ή καναδικών εθνικών ύμνων». Το NBA δεν θα επιβάλει τον κανόνα, που εγκρίθηκε το 1981, στη «φούσκα», σύμφωνα με το ρεπορτάζ.
Πριν από το άνοιγμα της σεζόν του WNBA στη «φούσκα» του στο Μπρέιντεντον της Φλόριντα, το περασμένο Σάββατο, τα μέλη των Σιάτλ Στορμ και Νιού Γιόρκ Λίμπερτι έφυγαν από το γήπεδο πριν από την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων