Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σπόρτινγκ: «Δεν υπάρχει κίνδυνος αποκλεισμού από την Ευρώπη»

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, μέσω ανακοίνωσής της, αντέδρασε στην απειλή αποκλεισμού της UEFA από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω χρέους που φέρεται να έχει στη Σαμπντόρια, μετά τη μεταγραφή του Μπρούνο Φερνάντες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Ιανουάριο του 2020.

 Η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας εγγυάται ότι αυτό το ποσό έχει ήδη καταβληθεί στην ιταλική ομάδα, επομένως ο ενδεχόμενος αποκλεισμός από τις διοργανώσεις της UEFA «δεν ισχύει και δεν μπορεί να εφαρμοστεί».

 Η ανακοίνωση: «Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος δυνητικού αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ότι δεσμεύεται, όπως πάντα, στην προάσπιση των ανώτερων συμφερόντων του συλλόγου.
 Στις 3 Δεκεμβρίου, η UEFA έλαβε την απόφαση να επιβάλει πρόστιμο στην Σπόρτινγκ ύψους 250.000 ευρώ και να υποδείξει ότι η Σπόρτινγκ θα έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 1.527.000 ευρώ στη Σαμπντόρια, με ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις για τις επόμενες τρεις σεζόν. Η απόφαση αυτή αποτέλεσε αντικείμενο προσφυγής στην επιτροπή εφέσεων του ίδιου οργανισμού, η οποία επέλεξε να διατηρήσει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε πρώτο βαθμό.
 Να σημειωθεί ότι όχι μόνο έχει καταβληθεί το επίμαχο ποσό, αλλά έχει εξοφληθεί εξ ολοκλήρου από τις 11 Ιανουαρίου το σύνολο της οφειλής προς τον προαναφερθέντα ιταλικό σύλλογο. Για το λόγο αυτό, η κύρωση του ενδεχόμενου αποκλεισμού από ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν ισχύει και δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
 Σε κάθε περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι η απόφαση που εκδόθηκε σήμερα (σ.σ: χθες) μπορεί να προσβληθεί στο CAS, ενδεχόμενο που θα εξετάσει η Σπόρτινγκ αμέσως μόλις δοθεί το αιτιολογικό της απόφασης».
 Νωρίτερα χθες, η UEFA είχε αποφασίσει να απορρίψει την έφεση της Σπόρτινγκ, διατηρώντας τις ποινές για μη συμμόρφωση με τους κανόνες του οικονομικού Fair Play, με την πορτογαλική ομάδα να υπόκειται σε αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.

 Σύμφωνα με το τμήμα εφέσεων της UEFA, η έφεση της Σπόρτινγκ «απορρίφθηκε», επιβεβαιώνοντας έτσι τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τα «λιοντάρια» για τις σεζόν 2022/23, 2023/24 και 2024/25, εκτός εάν είναι σε θέση να παράσχουν αποδείξεις συμμόρφωσης.
 «Εκτός εάν ο σύλλογος μπορεί να αποδείξει έως τις 31 Ιανουαρίου 2022 ότι έχει πληρώσει το οφειλόμενο ποσό έως τις 15 Ιανουαρίου, με δεδομένη τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με άλλο σύλλογο στις 26 Νοεμβρίου 2021» ανέφερε η UEFA, κάτι που η Σπόρτινγκ δήλωσε ότι έχει κάνει.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Ο πνευματικός κόσμος της Λαμίας και της Φθιώτιδας, θρηνεί την απώλεια του Ακαδημαϊκού δασκάλου Τριαντάφυλλου Παπαναγιώτου.Ο Τριαντάφυλλος Παπαναγιώτου ήταν δάσκαλος...