Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας της η Βίκυ Αρβανίτη

Στην τελική ευθεία για την επιστροφή της στην αγωνιστική δράση βρίσκεται η Βίκυ Αρβανίτη. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης του μπιτς βόλεϊ είχε τραυματιστεί στον Αχίλλειο τένοντα του αριστερού ποδιού στις 22 Οκτωβρίου 2019, με αποτέλεσμα να χάσει την υπόλοιπη αγωνιστική περίοδο στο World Tour της FIVB. Μετά από 11 μήνες, δύο χειρουργεία και αμέτρητες φυσιοθεραπείες, η Βίκυ Αρβανίτη βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας της και ευελπιστεί πως μέχρι το τέλος του έτους θα είναι ξανά ο... παλιός καλός εαυτός της.

Στην περίπτωση της Βίκυς Αρβανίτη, η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, της δίνει μία... δεύτερη ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση, μαζί με τη συμπαίκτριά της, Πένυ Καραγκούνη.

Η Βίκυ Αρβανίτη μίλησε για τον σοβαρό τραυματισμό της και τις προσπάθειές της να επανέλθει, στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. «Μετά από σχεδόν έναν χρόνο από τον τραυματισμό μου, χαίρομαι που έχω μπει ξανά στο γήπεδο και κάθε ημέρα που περνάει βρίσκω καλύτερο ρυθμό. Νιώθω πολύ τυχερή που σε αυτό τον ανηφορικό δρόμο έχω κοντά μου τους καλύτερους συνεργάτες. Ο συγκεκριμένος τραυματισμός είναι ο πιο δύσκολος που έχω αντιμετωπίσει ως αθλήτρια και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που έχω δίπλα μου καταρτισμένους ανθρώπους, όπως ο φυσιοθεραπευτής Κώστας Ψαρογιώργος και ο εργοφυσιολόγος Γιώργος Βαβέτσης, και με οδηγούν σιγά σιγά στον τελικό στόχο. Είμαι στη τελική ευθεία και βήμα βήμα, προς το τέλος της χρονιάς θα έχω επανέλθει πλήρως στην αγωνιστική δραστηριότητα. Με την πανδημία είχα τον απαραίτητο χρόνο να μην βιαστώ να επανέλθω και να γίνει στο 100% η αποκατάστασή μου. Είμαι αισιόδοξη και εύχομαι να πάνε όλα καλά» δήλωσε η Βίκυ Αρβανίτη, η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό της αυτή τη δύσκολη περίοδο για εκείνη.

Στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.ΠΕ μίλησε και η Πένυ Καραγκούνη τονίζοντας: «Δεν αμφέβαλα ποτέ για την επιστροφή της Βίκυς». Συγκεκριμένα, η Πένυ Καραγκούνη δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερε να επανέλθει η Βίκυ, αν και εξαρχής ήμουν σίγουρη ότι θα συνέβαινε αυτό. Αυτή τη στιγμή έχουμε ακόμα πιθανότητες να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας όμως έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στη πλάτη μας. Εμείς είμαστε διατεθειμένες όπως κάθε χρονιά μαζί με τους συνεργάτες μας να δώσουμε τη ψυχή μας στο γήπεδο και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει».

Στο πλευρό της από την πρώτη ημέρα του τραυματισμού της Βίκυς Αρβανίτη ήταν ο εργοφυσιολόγος Γιώργος Βαβέτσης, ο οποίος ανέλαβε την αποκατάσταση της. Ο καταρτισμένος εργοφυσιολόγος αναφέρθηκε στον αθλητικό εγωισμό της Βίκυς να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, αλλά και για τη θέλησή της να παίξει και πάλι στο υψηλότερο επίπεδο. «Η αποθεραπεία της Βίκυς πήγε βάση προγράμματος, έχοντας προσεγγίσει το καλύτερο όφελος που θα μπορούσαμε να έχουμε. Θεωρούμε πως κοντά στο Νοέμβριο θα είναι έτοιμη στο 90%, αλλά όχι για ανταγωνιστικό επίπεδο. Δεν υπάρχουν επιπλοκές και η συνύπαρξη της ιατρικής φροντίδας, της φυσιοθεραπευτικής θεραπείας και της προπονητικής διαδικασίας λειτούργησαν ως σύνολο στο 100%. Αναμένουμε το τελευταίο στάδιο με μεγάλη αγωνία, καθώς και την ανακοίνωση των διοργανώσεων, για να δούμε τι θα επιλέξουμε για την αγωνιστική συμμετοχή της. Η ολική ρήξη Αχίλλειου τένοντα είναι από τους δυσκολότερους τραυματισμούς και για την αποκατάσταση, αλλά και για την επανένταξη. Αυτό που ευνόησε τη διαδικασία ήταν η θέληση, η διάθεση και η θετική σκέψη της Βίκυς Αρβανίτη να ακολουθήσει κατά γράμμα όσα την καθοδηγούσε το ιατρικό επιτελείο. Έχει υψηλό αθλητικό εγωισμό. Τόσο εγώ, όσο και ο φυσιοθεραπευτής Κώστας Ψαρογιώργος είμαστε κοντά της κάθε δευτερόλεπτο που κυλάει για την αποκατάστασή της».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness