Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ταινία η αυτοβιογραφία του Φαν Μπάστεν

Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν ήταν -πέραν πάσης αμφιβολίας- ένας από τους πιο δυνατούς επιθετικούς στην Ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, εκτιμήθηκε δε για την πληρότητα και τις τεχνικές του ικανότητες, παρά την επιβλητική σωματική διάπλασή του.

Ενθυμούμενοι ωστόσο την καριέρα του, η οποία έληξε πολύ νωρίτερα από το φυσιολογικό λόγω των πολλών τραυματισμών, είναι αναπόφευκτο να υπάρχει μια νότα λύπης: ο μεγάλος Ολλανδός σέντερ φορ αναγκάστηκε να αποχαιρετήσει το ποδόσφαιρο σε ηλικία μικρότερη των 30 ετών, αλλά με χέρια πλούσια, τόσο ως προς τις συλλογικές επιτυχίες όσο και σε προσωπικό επίπεδο, καθώς κατάκτησε τρεις «Χρυσές Μπάλες». 

Οι χαρές και ταυτόχρονα οι πολλές βασανιστικές στιγμές που βίωσε στην καριέρα του ήταν τα συστατικά που περιλαμβάνονται στην αυτοβιογραφία του, με τον εμβληματικό τίτλο «Fragile» («Εύθραυστος»), η οποία μόνο στην πατρίδα του πούλησε πάνω από 100 χιλιάδες αντίτυπα.

Ακριβώς γι΄ αυτόν τον λόγο, λοιπόν, αποφασίστηκε να μη σταματήσει εδώ το θέμα, με αποτέλεσμα ήδη να γυρίζεται τηλεοπτική σειρά, η οποία εμπνεύστηκε από τις αναφορές του κειμένου. Η ιδέα προέρχεται από την εταιρεία παραγωγής «Hollands Licht», η οποία αγόρασε τα δικαιώματα του έργου. 

Μια ευκαιρία που ασφαλώς δεν θα πρέπει να χάσουν οι νεότεροι φίλοι του ποδοσφαίρου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα κατορθώματα του «Κύκνου της Ουτρέχτης» μόνο από μακριά ή μέσω των ιστοριών των ενηλίκων.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν θα είναι ένα πρότζεκτ η κυκλοφορία του οποίου θα περιοριστεί στις Κάτω Χώρες, απεναντίας: όπως αποκάλυψε ο παραγωγός Νταν Μπλέιζερ, «σκεφτόμαστε μια σειρά με διεθνή αναπνοή», χωρίς ωστόσο να αποκλειστεί η ιδέα της κινηματογραφικής εκδοχής.

Βεβαίως ακόμη έχουν ληφθεί αποφάσεις σχετικά με το καστ και την έναρξη των γυρισμάτων, αλλά όταν καθοριστούν οι λεπτομέρειες, η πρώτη λήψη θα μπορούσε να ξεκινήσει σύντομα...

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

 

    

Απόψεις

randomness