Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις για τα πρωταθλήματα

Σε κλίμα συνεργασίας, αλλά χωρίς τη λήψη οριστικών αποφάσεων, ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη της ΚΟΕ με τους εκπροσώπους των σωματείων της Α1 κατηγορίας ανδρών και της Α΄ Εθνικής γυναικών, για τον προγραμματισμό των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης της νέας περιόδου. Εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα που προκύπτουν και προβλέπονται από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως αυτά ορίζονται από την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι παράμετροι των οποίων αναλύθηκαν από τον γιατρό της ΚΟΕ και μέλος της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ, Γιώργο Μαρίνο.

Από πλευράς ομοσπονδίας, τονίστηκε ότι τα πρωταθλήματα πρέπει να διεξαχθούν με γνώμονα την ασφάλεια, έστω κι αν γι΄ αυτό απαιτηθεί διαφορετικό σύστημα διεξαγωγής, προκειμένου να αναδειχθεί η θέληση και η αποφασιστικότητα το άθλημα να παραμείνει σε υψηλούς ρυθμούς και πλήρως ενεργό. Κάτι που άλλωστε επιτεύχθηκε και με την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων της προηγούμενης περιόδου, μέσα στο καλοκαίρι.

Τα σωματεία κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις και προτάσεις και, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), οι ομάδες της Α1 ανδρών τάχθηκαν στην πλειοψηφία τους υπέρ της άποψης να διατηρηθεί το υπάρχον σύστημα διεξαγωγής, με ενιαία κανονική περίοδο, πλέι-οφ και πλέι-άουτ. Η προοπτική αυτή προβληματίζει την ΚΟΕ σε ό,τι αφορά την επάρκεια ημερομηνιών, καθώς το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 14 ομάδες (άρα η κανονική περίοδος θα έχει σε αυτή την περίπτωση 26 αγωνιστικές), ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναβολής αγώνων -σε περίπτωση θετικών κρουσμάτων σε μία ομάδα- ή ακόμη και νέας διακοπής. Για την Α΄ Εθνική γυναικών εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις αναφορικά με το σύστημα διεξαγωγής, όμως σε κάθε περίπτωση τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει και θα τις ανακοινώσει εντός των προσεχών ημερών η ΚΟΕ, μαζί με τις ημερομηνίες της κλήρωσης και της έναρξης των αγώνων.

Όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη συμμετοχή στα πρωταθλήματα της νέας περιόδου (δήλωση συμμετοχής, άδεια προπονητών, γνωστοποίηση κύριας και αναπληρωματικής έδρας, άδεια καταλληλότητάς της και, ειδικά από φέτος, Ειδική Αθλητική Αναγνώριση σωματείων) θα πρέπει να αποσταλούν στην ομοσπονδία ως την προσεχή Παρασκευή (11/9).

Να σημειωθεί ότι στη σημερινή τηλεδιάσκεψη μετείχε και εκπρόσωπος του ΟΥΚ Βόλου, ο οποίος ήταν τρίτος στο περσινό πρωτάθλημα της Α2 ανδρών και (παρότι δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση) θα πάρει τη θέση του Παναθηναϊκού στη μεγάλη κατηγορία, από τη στιγμή που οι «πράσινοι» αποφάσισαν να αποχωρήσουν οικειοθελώς και να συμμετάσχουν στην Α2.

Αναλυτικά, τα σωματεία που εκπροσωπήθηκαν στη σημερινή τηλεδιάσκεψη ήταν τα εξής: Ολυμπιακός (Δέδες, Καραχάλιος), ΝΟ Βουλιαγμένης (Βελόνιας, Ελμισιάν), Απόλλων Σμύρνης (Μίντζης), ΑΝΟ Γλυφάδας (Στελίου), Εθνικός (Αναγνώστου), ΑΟ Παλαιού Φαλήρου (Τρούλος), ΝΟ Χίου (Σκαπινάκης), ΠΑΟΚ (Νικολαϊδης), ΟΥΚ Βόλου (Μαρινάγης), ΑΕΚ (Μιχαλόπουλος), ΓΣ Περιστερίου (Μπετχαβάς), ΝΟ Λάρισας (Κουρέτας), ΝΕ Πατρών (Μανέτας).

Από πλευράς ΚΟΕ, μετείχαν ο αντιπρόεδρος και επικεφαλής της Επιτροπής Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της Υδατοσφαίρισης (ΕΠΑΥ), Λεωνίδας Μπατάκης, ο γιατρός Γιώργος Μαρίνος, ο ειδικός συνεργάτης Νίκος Σπηλιωτόπουλος, ο μάνατζερ των εθνικών ομάδων Αντώνης Αρώνης, ο τεχνικός διευθυντής υδατοσφαίρισης Γιώργος Μορφέσης και το στελεχιακό δυναμικό του τμήματος υδατοσφαίρισης.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.