Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τον ορισμό των εξ αναβολής αγώνων συζήτησαν Euroleague και Λίγκες

Οι αναβολές πολλών αναμετρήσεων σε Euroleague και Eurocup ελέω κορονοϊού και ο ορισμός τους εκ νέου σε ημερομηνίες που δεν θα συμπίπτουν χρονικά με αγωνιστικές των εθνικών πρωταθλημάτων ήταν το θέμα συζήτησης ανάμεσα στους ιθύνοντες του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος μπάσκετ και των εκπροσώπων των εθνικών Λιγκών, σε τηλεδιάσκεψη σήμερα (5/11). Από την πλευρά της η Euroleague επανέλαβε πως δεν υπάρχουν σκέψεις για μία «φούσκα» αλά ΝΒΑ, σε περίπτωση που η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού οδηγήσει σε μία αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, όπως είχε συμβεί τον περασμένο Μάρτιο, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η σεζόν 2019-20 σε Euroleague και Eurocup. 

Στην τηλεδιάσκεψη δεν μετείχε ο ΕΣΑΚΕ. Εκπροσωπήθηκαν η Liga Endesa (Ισπανία), η VTB League, η Legabasket (Ιταλία), η Αδριατική λίγκα, η ProA (Γαλλία), η LKL (Λιθουανία) και η Winner League (Ισραήλ).

Oι εθνικές Λίγκες ανανέωσαν το «ραντεβού» τους για αύριο, Παρασκευή (6/11), για να συζητήσουν εκ νέου, μέσω τηλεδιάσκεψης, ως προς τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εξ αναβολής ευρωπαϊκών αγώνων, ώστε να μην προκαλείται πρόβλημα για τα εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ, και εν συνεχεία θα ενημερώσουν τη Euroleague. 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

 

    

Απόψεις