Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ελληνοτουρκικά: Ανοιχτό ενδεχόμενο για τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη- Ερντογάν

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ελληνοτουρκικής συνάντησης ή ακόμη και τηλεφωνικής επικοινωνίας Μητσοτάκη- Ερντογάν, και μάλιστα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

 

Οπως είπε μιλώντας στον Σκάι, κανέναν κανάλι επαφής και επικοινωνίας δεν αποκλείεται αρκεί να υπάρχουν οι προϋποθέσεις εμπιστοσύνης και συνέπειας πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

 

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη


Ο Πρωθυπουργός δήλωσε στην Θεσσαλονίκη, θύμισε ο κ. Πέτσας, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για να συζητήσει για το μοναδικό θέμα που υπάρχει μεταξύ των δυο χώρων- που είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών- αρκεί να υπάρξει σεβασμός, εμπιστοσύνη συνέπεια και συνεχεία.

 

Δηλαδή άφησε να εννοηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η εκτόνωση και η αποκλιμάκωση που προκάλεσε η αποχώρηση του Oruc Reis από την Ανατολική Μεσόγειο να έχει συνέχεια και να μην είναι ένα πυροτέχνημα μόνο και μόνο για να αποφευχθούν οι κυρώσεις από την Ε.Ε.

 

Μητσοτάκης σε Μέρκελ: Χρειάζεται ειλικρίνεια από την Τουρκία

 

Σημειώνεται ότι ήδη μήνυμα στην Αγκελα Μέρκελ, πως η αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας με την αποχώρηση του "Ορούτς Ρέις" δεν πρέπει να είναι τεχνητή για να αποφύγει τις κυρώσεις, έστειλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη μεταξύ τους τηλεφωνική συνομιλία, τη δεύτερη μέσα σε τρία 24ωρα.

 

ΠΗΓΗ: thetoc.gr