Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ελλάδα και Βιετνάμ συνδέονται με στενή φιλία

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στο Βιετνάμ, μετέβη στη Χο Τσι Μιν, όπου την υποδέχθηκε στο Παλάτι της Ανεξαρτησίας o Πρόεδρος της Λαϊκής Επιτροπής της πόλης Phan Văn Mãi, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022.

Απαντώντας στην προσφώνηση του Πρόεδρου της Λαϊκής Επιτροπής στο δείπνο που παράθεσε προς τιμήν της, η κ. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε από καρδιάς για τη θερμή φιλοξενία, στην πόλη που φέρει το όνομα του ιστορικού ηγέτη της χώρας και εξέφρασε την ελπίδα η επίσκεψή της να δώσει έναυσμα για την ενίσχυση των δεσμών με την Ελλάδα, ειδικότερα στους τομείς της οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας.

Όπως επισήμανε «παρά τη γεωγραφική απόσταση, οι χώρες μας συνδέονται με στενή φιλία, που εδράζεται σε σταθερές βάσεις και σε κοινές αξίες στις διεθνείς σχέσεις. Η Ελλάδα και το Βιετνάμ αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις, τις οποίες προσεγγίζουν βάσει των ίδιων αρχών: ειρηνική επίλυση των διαφορών με βάση το διεθνές δίκαιο, καθώς και απόρριψη της βίας και της απειλής χρήσης βίας». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ