Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

«Ανανεώθηκαν» τα Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία του Φωτόδεντρου

Νέα και εύχρηστα εργαλεία αναζήτησης παρέχει από σήμερα η πλατφόρμα e-books, η οποία ανήκει στην «οικογένεια» του «Φωτόδεντρου».

«Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας αποτελεί προτεραιότητα», σχολίασε σχετικά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούν πλέον να περιηγούνται στον ιστότοπο και να εντοπίζουν ευκολότερα ό,τι αναζητούν, χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά και φίλτρα.

Η πλατφόρμα e-books (http://ebooks.edu.gr/ebooks/) είναι μια σύγχρονη on-line ψηφιακή βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει όλα τα σχολικά βιβλία για Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ σε ψηφιακή μορφή, σχολικά βιβλία μαθητή σε μορφή iBook, σχολικά βιβλία για αμβλύωπες καθώς και πάνω από 160 διαδραστικά σχολικά βιβλία με εικονίδια, προσομοιώσεις, πειράματα κά.

Μέσω της αναβαθμισμένης αναζήτησης, είτε μέσω μιας λέξης-κλειδί, είτε με τη χρήση φίλτρων που αφορούν στην εκπαιδευτική βαθμίδα, την τάξη, τον τύπο βιβλίου, τη θεματολογία αλλά και το γνωστικό αντικείμενο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν εύκολα και γρήγορα άμεση πρόσβαση στην πληροφορία ή στην διαδραστική εμπειρία που παρέχει το «Φωτόδεντρο Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

 

   

randomness