Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Διεθνείς διακρίσεις Ελλήνων μαθητών σε ποίηση, λόγο και τραγούδι

Μεγάλη διάκριση για τέσσερα παιδιά από την Ελλάδα, τα έργα των οποίων ξεχώρισαν ανάμεσα σε 4.000 συμμετοχές από 44 χώρες ανά τον κόσμο, στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης, Τέχνης, Λόγου και Τραγουδιού για ηλικίες 9-18 ετών του οργανισμού «Never Such Innocence» με έδρα το Λονδίνο.
Η Μαρία-Δέσποινα Μπουρνάζου κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία ποίησης για παιδιά 9-11 ετών στο Bonus Strand “75”, και ο Ραφαήλ Παρλαπάνης την 1η θέση στην κατηγορία Ομιλία για παιδιά 9-11 ετών στο ίδιο Bonus Strand, ενώ ο Δημοσθένης-Δημήτρης Δεσποτίδης κατέκτησε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία ποίηση για παιδιά 11-14 στο Bonus Strand “A Fight for Freedom”.
Τη 2η θέση στην κατηγορία τραγουδιού για τις ηλικίες 16-18 ετών κατέκτησε ο Vladislav Krasilnikov.
Never Such Innocence: Ενδυναμώνοντας
τις φωνές των παιδιών

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης, Τέχνης, Λόγου και Τραγουδιού για ηλικίες 9-18 ετών διοργανώθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του ιδρύματος «Never Such Innocence» με το Βρετανικό Συμβούλιο στην Αθήνα, την Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα , το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.
Το φετινό θέμα του διαγωνισμού είχε τίτλο «Ο αντίκτυπος των συγκρούσεων στις κοινότητες» (Impact of Conflict on Communities), με αφορμή τα 75 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το ίδρυμα «Never Such Innocence» ξεκίνησε ως φιλανθρωπικός οργανισμός εορτάζοντας το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, με την υιοθέτηση εργασιών για τα παιδιά και τους νέους ευρύτερα στους προαναφερόμενους τομείς. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ενδυνάμωσε τις φωνές των παιδιών και των νέων ανθρώπων ανά τον κόσμο. Από το 2019 και μετά, το ίδρυμα επέκτεινε το πεδίο ενδιαφέροντός του, συμπεριλαμβάνοντας συρράξεις κάθε μορφής σε όλον τον ρου της Ιστορίας.
Οι εργασίες όλων των νικητών του φετινού διαγωνισμού, απ’ όλες τις κατηγορίες, έχουν συμπεριληφθεί σ’ έναν ειδικό διαδικτυακό οδηγό-βιβλίο επιτυχόντων, το οποίο προλόγισε ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness