Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δολοφονία Κουμανταρέα: Συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο η δίκη

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται δυο νέοι άνδρες ρουμανικής καταγωγής

Με καταθέσεις μαρτύρων αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, το Δεκέμβριο του 2014 μέσα στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται δυο νέοι άνδρες ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα 30 και 33 ετών, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό, τον Ιούλιο του 2016, είχαν κριθεί ένοχοι για τη δολοφονία του συγγραφέα και τους είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη καθώς και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον καθένα για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

Ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, κατά την προηγούμενη, πρώτη δικάσιμο της υπόθεσης, οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν δια των δικηγόρων τους την κατηγορία της ανθρωποκτονίας του συγγραφέα με τον πρώτο μάλιστα εξ αυτών να επικαλείται την έλλειψη δείγματος dna στη σκηνή του εγκλήματος.

Στο δικαστήριο κατέθεσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση φίλος και συνεργάτης του συγγραφέα, ο οποίος ανέφερε πως ο γνωστός λογοτέχνης είχε συνάψει ερωτική σχέση με τον πρώτο κατηγορούμενο και τον ενίσχυε οικονομικά. Ο μάρτυρας, θεατρολόγος στο επάγγελμα, περιέγραψε τον Μένη Κουμανταρέα ως έναν άνθρωπο, καλοπροαίρετο και μεγαλύθυμο, που «έδινε χρήματα σε διάφορα πρόσωπα γιατί ένιωθε πως ο ίδιος ήταν ευνοημένος και έπρεπε να βοηθήσει».

 

ΠΗΓΗ: lawandorder.gr

 

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness