Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δύο εισηγήσεις στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη – Τα σχέδια ανασχηματισμού και εκλογών

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σάς ενημερώνoυμε εγκύρως, μέσα από τις στήλες του 15minutes.gr,  ότι ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του δύο εισηγήσεις που προέρχονται από στενούς του συνεργάτες και αφορούν στις στρατηγικές κινήσεις της κυβέρνησης.

Η πρώτη εισήγηση επισημαίνει την ανάγκη ενός εκλογικού ανασχηματισμού που θα κινείται στην προοπτική εκλογών στις αρχές Οκτωβρίου.

Η πρόταση αφορά σε περιορισμένες αλλαγές σε επίπεδο υπουργών και στοχευμένες αντικαταστάσεις υφυπουργών προκειμένου να μπουν στην κυβέρνηση βουλευτές από κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες.

Η δεύτερη εισήγηση προτείνει δομικό ανασχηματισμό με τη συγκρότηση δύο υπερυπουργείων πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ και εκλογές τον Μάρτιο.

Ο πρωθυπουργός εξετάζει όλες τις προτάσεις και ακόμη δεν έχει αποφασίσει τι ακριβώς θα κάνει.

Πάντως το ζήτημα με τις στρατηγικού χαρακτήρα κινήσεις θα ξεκαθαρίσει γιατί σε πολλά υπουργεία έχουν κατεβάσει τα μολύβια γιατί έχουν χτυπηθεί από το σύνδρομο του ανασχηματισμού που προκαλεί παραλυσία.

Ενώ ο πρωθυπουργός προβληματίζεται για τον ανασχηματισμό, ο Αλέξης Τσίπρας διακινεί σενάρια προσφυγής σε εκλογές για να συσπειρώσει το κόμμα του.

Το άνοιγμα της ψαλίδας που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις επανάφερε τη γκρίνια στην Κουμουνδούρου και γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας επισείει τον… μπαμπούλα των εκλογών για να αποφύγει ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας.

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR