Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δύο συλλήψεις για απόπειρα αρπαγής 14χρονου


Απόπειρα αρπαγής ανηλίκου ήρθε στο φως στην Ηλεία, λίγες μέρες μετά την υπόθεση της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη. Τη φορά αυτή συνελήφθησαν, το απόγευμα της Πέμπτης στον Πύργο, δύο άντρες, υπήκοοι Βουλγαρίας.
Προηγήθηκε καταγγελία 14χρονου αγοριού, σύμφωνα με την οποία, χθες το απόγευμα στον Πύργο, τη στιγμή που κινούνταν πεζός, δύο άνδρες που επέβαιναν σε όχημα τύπου βαν τον προσέγγισαν και προφασιζόμενοι ότι τους είχε στείλει η μητέρα του αποπειράθηκαν να τον επιβιβάσουν στο όχημα, χωρίς ωστόσο να πειστεί ο ανήλικος.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, με αποτέλεσμα αστυνομικοί να εντοπίσουν στην Αμαλιάδα αλλοδαπό άνδρα με όχημα τύπου βαν κι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου να εντοπίσουν τον δεύτερο αλλοδαπό άνδρα στην κατοικία του.
Οι δύο άνδρες προσήχθησαν και στο πλαίσιο της προανάκρισης αναγνωρίστηκαν από τον ανήλικο, τόσο οι ίδιοι, όσο και το όχημα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να κατασχεθεί το όχημα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, με δικογραφία σε βάρος τους για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου.
Ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.