Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Ελλάδα 2021: Αυτά είναι τα ονόματα όσων θα συμμετέχουν στην Επιτροπή

Τα πρώτα ονόματα όσων θα συμμετέχουν στην Επιτροπή για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής στην οποία μίλησαν και ο κ. Τασούλας καθώς και η Γιάννα Αγγελοπούλου, επικεφαλής της Επιτροπής.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τους ακαδημαϊκούς από την Αμερική και την Βρετανία Mark Mazower, Roderick Beaton και Richard Clogg όπως και τους Έλληνες καθηγητές Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, Στάθη Καλύβα και Δημήτρη Γόντικα.

Από την Ακαδημία Αθηνών λαμβάνουν μέρος ο Βασίλης Ράπανος και από την Εκκλησία της Ελλάδος ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος.

Μαζί θα εργαστούν ιστορικοί όπως οι Πασχάλης Κιτρομιλίδης, Κώστας Κωστής, Ευάνθης Χατζηβασιλείουν, Μαρία Ευθυμίου, Ελπίδα Βόγλη και Ιωάννα Λαλιώτου.

Στην Επιτροπή θα μετέχουν και πολιτικοί και κοινωνικοί επιστήμονες όπως ο Γιάννης Βούλγαρης, ο Νίκος Μουζέλης και Αριστείδης Χατζής αλλά και οικονομολόγοι όπως ο Ναπολέων Μαραβέγιας.

Τα Γράμματα και οι Τέχνες δίνουν επίσης το "παρών" με τους Σταύρο Ζουμπουλάκη, Θεόδωρο Κουρεντζή, Δέσποινα Μουζάκη, Δημήτρη Παπαϊωάννου και Αικατερίνη Καμηλάκη.

Τη "στροφή στο μέλλον", όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, "σηματοδοτούν ερευνητές από τα πεδία της Τεχνητής Νοημοσύνης, των Μαθηματικών, της Ιατρικής και της Γενετικής", όπως οι Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Ελευθερία Ζεγγίνη, Μαρία Θέμελη, Νίκολας Νεγκροπόντε, Χρήστος Παπαδημητρίου και Ιωάννης Ταρνανάς.

Τέλος, όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την "καινοτομία και την επιχειρηματικότητα θα πρεσβεύουν στην Επιτροπή οι Μάρκος Βερέμης και Γκρέγκορι Παπαδόπουλος".

"Όπως αντιλαμβάνεστε, αναφέρω μόνο τα ονόματα. Γιατί οι τίτλοι και οι διακρίσεις τους δεν έχουν τέλος. Όλες και όλοι τους είναι αναγνωρισμένα και επίλεκτα μέλη της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας" κατέληξε σχετικά ο πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

   

Απόψεις

Το Παζάρι, ανήκει στο ανατολίτικο παρελθόν. Οι σύγχρονες Πόλεις δεν χαρακτηρίζονται από εμπορικές δραστηριότητες τούρκικης και ανατολίτικης αισθητικής με τσαντίρια,...
randomness