Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εμμένει στο σχηματισμό οικουμενικής ο Βασίλης Λεβέντης

Επιμένει στις απόψεις του για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Σε σημερινή του συνέντευξη στο Mega ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι δεν μπορούν να μειωθούν συντάξεις λόγω της πλειοψηφίας των 153 βουλευτών και πρόσθεσε ότι «Αν γίνει η οικουμενική, δεν θα φοβάται (σ.σ ο κ. Τςίπρας )». Απαντώντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Real News ότι είναι όνειρα θερινής νυκτός τα περί οικουμενικής, ανέφερε ότι ενδεχομένως τον απορρόφησε η "πασοκική λογική" και ισχυρίστηκε: «Αυτός προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είχε 3% πριν τέσσερα χρόνια. Τελικά δεν απορρόφησε ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΠΑΣΟΚ που ήταν υπέρ των αυτοδυνάμων κυβερνήσεων απορρόφησε το ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι ο κ. πρωθυπουργός δεν είναι αριστερός αλλά πασοκτζής εφόσον θεωρεί αστείες τις συζητήσεις περί οικουμενικής, γιατί η Αριστερά πάντα τις θεωρούσε σοβαρές. Άρα απορρόφησε η πασοκική λογική τον Τσίπρα και η καρέκλα». Συμπλήρωσε ότι η δήλωση του πρωθυπουργού έγινε προς καθησυχασμό ενός "θερμοκέφαλου περίγυρου". 

Αποκάλυψε ότι προτίθεται να επισκεφθεί τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και το νέο αρχηγό της ΝΔ ώστε να τους προτείνει οικουμενική. Εξέφρασε, πάντως, την πεποίθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα δείξει αίσθημα ευθύνης και "θα πετάξει τα βαρίδια".

Για το ασφαλιστικό υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «πάει να το λύσει λάθος, με παράταση του καρκινώματος... Η προσέγγιση που κάνει είναι ίδια με του Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Παπανδρέου, άρα δεν κάνει τίποτα».Επανελαβε την θέση του ότι το πρόβλημα του ασφαλιστικού λύνεται με την περικοπή των συντάξεων 80.000 πλουσίων και των τριπλών συντάξεων που αφορούν σε 330.000 περιπτώσεις.


 

(ΑΠΕ)

 

 

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...