Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

«Έμμεσες» αυξήσεις αποδοχών λόγω μειωμένης παρακράτησης φόρου


Αύξηση στις καθαρές αποδοχές μισθωτών και συνταξιούχων λόγω μειωμένης παρακράτησης φόρου αλλά και λιγότερα φορολογικά βάρη για επαγγελματίες και επιχειρήσεις, φέρνει ο προϋπολογισμός του 2020.
Με το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή θα εξειδικευτούν τα περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης συνολικού ύψους 1,18 δις. ευρώ που ενσωματώθηκαν στον προϋπολογισμό του 2020.
Μεταξύ άλλων μειώνεται η παρακράτηση φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους και ο εισαγωγικός συντελεστής φορολογίας εισοδήματος πέφτει στο 9%, ενώ αυξάνεται το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί.
Σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις, μειώνεται ο φόρος εισοδήματος Νομικών Προσώπων από 28% στο 24% από τη χρήση του 2019 και η φορολογία των κερδών που θα διανεμηθούν το 2020 από 10% μειώνεται σε 5%. Στον προϋπολογισμό του 2020 περιλαμβάνεται επίσης η αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές και του φόρου υπεραξίας ακινήτων για τρία έτη.

   

Απόψεις

Το Παζάρι, ανήκει στο ανατολίτικο παρελθόν. Οι σύγχρονες Πόλεις δεν χαρακτηρίζονται από εμπορικές δραστηριότητες τούρκικης και ανατολίτικης αισθητικής με τσαντίρια,...