Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Eπίδαυρος: Ξεκινά 25 Ιουλίου με «Πέρσες» του Αισχύλου


Προσπάθεια επανεκκίνησης του ελληνικού πολιτισμού εν μέσω πανδημίας.  Οι ημερομηνίες έχουν αρχίσει να κλειδώνουν και αν μη τι άλλο το Εθνικό Θέατρο είναι όπως όλα δείχνουν στην πρώτη γραμμή ήδη για την επιστροφή στην νέα κανονικότητα του Πολιτισμού.
Στην ανοιχτή σχέση με το κοινό. Την ίδια ώρα το Φεστιβάλ Αθηνών δεν δίνει ακόμα ονόματα, ημερομηνίες, σχέδια για το πρόγραμμα Ηρωδείου και Επιδαύρου και αρκέστηκε σε μια ανακοίνωση όπου δεν υπήρχε κάποιο νέο, αλλά σφράγισε αυτό που όλοι ξέραμε ότι θα συμβεί λόγω των συνθηκών: Φεστιβάλ Αθηνών δεν θα γίνει, η Πειραιώς θα σιγήσει.
Όπως όλα δείχνουν και αν δεν υπάρξουν ανατροπές, οι «Πέρσες» του Αισχύλου που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Λιγνάδης για το Εθνικό Θέατρο θα κάνουν ποδαρικό στο παράξενο αυτό πολιτιστικό καλοκαίρι.
Στην Επίδαυρο στις 25, 26 και 27 Ιουλίου θα έρθει η παράσταση για να ακολουθήσει το επόμενο τριήμερο – διότι μιλάμε για τριήμερα και όχι για το κλασικό διήμερο Παρασκευής Σαββάτου που είχαμε συνηθίσει - η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου.

   

Απόψεις

Το Παζάρι, ανήκει στο ανατολίτικο παρελθόν. Οι σύγχρονες Πόλεις δεν χαρακτηρίζονται από εμπορικές δραστηριότητες τούρκικης και ανατολίτικης αισθητικής με τσαντίρια,...
randomness