Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Αναστασιάδη - Ρ.Τ. Ερντογάν: Ο πλούτος της Κύπρου ανήκει σε όλους τους κατοίκους της

Σε νέες δηλώσεις που προκαλούν, προχώρησε ο υπουργός άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. «Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων με την ίδια αποφασιστικότητα, όπως το 1974», είπε μεταξύ άλλων, ο Τούρκος αξιωματούχος.
Οι δηλώσεις του κυρίου Ακάρ, έγιναν σε ομιλία του στη διάρκεια τελετής στο αρχηγείο του τουρκικού στρατού, την Πέμπτη, ημέρα «των παλαίμαχων στρατιωτικών» στην Τουρκία.
«Δεν θα πρέπει να ερμηνεύεται ως υποχώρηση και αδυναμία ο σεβασμός που τρέφουμε στο διεθνές δίκαιο, ούτε να θεωρείται απειλή οι δηλώσεις μας ότι δεν θα επιτρέψουμε τελελεσμένα. Θέλουμε περιεκτική λύση στο Κυπριακό, όμως θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει δίκαιος διαμοιρασμός των φυσικών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου και προστατεύουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκύπριων αδελφών μας, όπως κάναμε το 1974«, πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.
Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Κύπρου, Πρόδρομου Προδρόμου, ο οποίος δήλωσε ότι «Τα θέματα των απειλών θα τεθούν από τον πρόεδρο  της Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς και τα θέματα αστάθειας που προσπαθεί να δημιουργήσει η Τουρκία, μαζί με το θέμα της Αμμοχώστου». Όπως επισήμανε όμως ο κύριος Προδρόμου «Η προσοχή μας τώρα είναι στραμμένη στα Ηνωμένα Έθνη , όπου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, θα προσφωνήσει στη Γενική Συνέλευση, θέτοντας αυτά τα θέματα και θα έχει συνάντηση με τον Γ.Γ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες»
Τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό τώρα, θα είναι στην ατζέντα επαφών που θα έχουν ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην Ν.Υορκη, όπως συμφώνησαν οι δύο άνδρες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

 


Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο του Σαββάτου 21 - Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου.

 

   

Απόψεις

Ο ποδοσφαιριστής Μανέ, ο αστέρας της Λίβερπουλ από τη Σενεγάλη (ο οποίος βγάζει περίπου 10,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως), έδωσε στον κόσμο ένα μάθημα φιλότιμου,...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness