Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ στον ΥΠΕΣ για έκτακτη χρηματοδότηση των δήμων

Επείγουσα είναι η ανάγκη μιας «γενναίας έκτακτης χρηματοδότησης» των δήμων ώστε να αντέξουν και να ανταποκριθούν στη δύσκολη συγκυρία λόγω του κορονοϊού, υπογραμμίζει σ΄ επιστολή του , προς τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. 

Οι δήμοι και ειδικά οι μικροί δεν θα αντέξουν την παρατεταμένη παύση πληρωμών, τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνοντας ότι η καθαριότητα και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αυτοδιοίκησης είναι ανταποδοτικές υπηρεσίες και «από την ώρα που δεν εισπράττουν, σύντομα δεν θα μπορούν να δουλέψουν». 

Ο κ. Παπαστεργίου μεταξύ άλλων ζητά άμεσα να δημιουργηθεί ένα Ειδικό- Έκτακτο Χρηματοδοτικό Ταμείο για τους ΟΤΑ που θα καλύπτει και θα αναπληρώνει σε πάγια βάση και για όσο χρειαστεί, το κενό στους προϋπολογισμούς των δήμων, ώστε να μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους, ανταποκρινόμενοι στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών.

Επίσης ζητείται η αναστολή των δόσεων δανείων των ΟΤΑ για 6 μήνες με παράταση αντίστοιχη των δανείων και χωρίς επιβάρυνση τόκων κ.ά.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

 

 

   

Απόψεις

Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Λαμβάνοντας υπόψη το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Λαμιακός Τύπος» για την «Καλύβα Στεφανή» στην περιοχή...
randomness