Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Φ. Γεννηματά: Η λύση για τον τόπο δεν είναι η συνέχιση της λιτότητας, αλλά μια νέα κοινωνική συμφωνία

Όλες οι αλλαγές και οι ανατροπές που είναι απαραίτητες να γίνουν για να βγει η χώρα από την κρίση και τα μνημόνια, μπορούν να γεννηθούν μέσα στη «μήτρα» της αυτοδιοίκησης και να υλοποιηθούν από τους εκπροσώπους της, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ κάλεσε τους δημάρχους της χώρας να «συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη δύναμη που διαθέτουν» και «να υψώσουν το πολιτικό τους ανάστημα». 

«Η λύση για τον τόπο δεν είναι η συνέχιση της λιτότητας και σε καμία περίπτωση δεν είναι ο εργασιακός μεσαίωνας που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση, η λύση βρίσκεται σε μια νέα κοινωνική συμφωνία, μια νέα σχέση ανάμεσα στο κράτος, την οικονομία και την αγορά, μια σχέση συνεργατική και όχι αντιπαλότητας», υπογράμμισε και απευθυνόμενη στους συμμετέχοντες στο συνέδριο επισήμανε: «Η λύση θα έρθει από εσάς, γιατί εσείς πρέπει να συνειδητοποιήσετε τη μεγάλη δύναμη που έχετε στα χέρια σας, να υψώσετε το πολιτικό σας ανάστημα και να διεκδικήσετε για τους δημότες σας αυτά που πραγματικά αξίζουν, να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας και να ξεκινήσετε να χτίζετε την Ελλάδα από την αρχή».

Τόνισε ότι όλες οι αναγκαίες για τον τόπο αλλαγές και μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς τη συνεργασία της αυτοδιοίκησης, ενώ κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν ανέφερε ότι όποια αυτοδιοικητική τομή κι αν φέρουμε στη μνήμη, σχεδιάστηκε από τη δημοκρατική παράταξη, μαζί με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις. «Από την καθιέρωση της οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ, τα συμβούλια περιοχής, τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, τον Καποδίστρια, τον Καλλικράτη, τη Διαύγεια, τα ΚΕΠΕ. Δεν υπάρχει διοικητική μεταρρύθμιση στο χώρο της αυτοδιοίκησης, αλλά και της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα, που να μην έχει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ», επισήμανε.
 

 

(ΑΠΕ)

 

 

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...