Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Γ. Αμανατίδης: Υπάρχει κυβερνητική βούληση για περισσότερο κοινωνικό κράτος

«Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, όπως είπε σήμερα ο κ.Μητσοτάκης, αλλά απεργία και η ΝΔ προσπαθώντας να κρύψει την πραγματική της πολιτική πέφτει σε αντιφάσεις κι αυτοαναιρέσεις» τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ3 ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης. «Η κυβέρνηση τιμά με πράξεις την Πρωτομαγιά» επεσήμανε. «Υπάρχει κυβερνητική βούληση για περισσότερο κοινωνικό κράτος με μόνιμα μέτρα, που ανακουφίζουν τα πλατιά κοινωνικά στρώματα».

«Η πρόταση τροπολογίας της ΝΔ για μη μείωση του αφορολόγητου είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Το ίδιο έκανε και για την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, που τελικά δεν μειώθηκε και βέβαια έρχεται "κατόπιν εορτής", αφού προηγήθηκε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να μειωθεί το αφορολόγητο. Ουραγός και πάλι λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης» σημείωσε.

Ερωτηθείς στη συνέχεια για το πολιτικό κόστος της Συμφωνίας των Πρεσπών απάντησε πως «επί 25 χρόνια οι πολιτικοί στη βόρεια Ελλάδα κοίμιζαν τον κόσμο με ψέματα και όσο περισσότερο θα εξηγείται η συμφωνία και θα φαίνονται τα πλεονεκτήματα που έχει, τόσο θα αλλάζει η κατάσταση. Γίνονται "εγκλήματα" σε βάρος της αλήθειας και της πραγματικότητας, που όμως θα αποκαλυφθούν. Η χώρα μας έχει ασφαλιστικές δικλείδες μέσα από τη συμφωνία και το άμεσο αποτέλεσμά της είναι το τέλος του αλυτρωτισμού».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

 

 

   

Απόψεις

Ο ποδοσφαιριστής Μανέ, ο αστέρας της Λίβερπουλ από τη Σενεγάλη (ο οποίος βγάζει περίπου 10,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως), έδωσε στον κόσμο ένα μάθημα φιλότιμου,...