Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Χαμένοι οι από 1000 ευρώ και κάτω με “παράθυρο” δικαίωσης από το ΣτΕ Αναδρομικά: “Εδώ και τώρα” αλλά όχι για επικουρικές και δώρα

Αναδρομικά ποσά εδώ και τώρα ΑΛΛΑ μόνο για τις περικοπές στις κύριες συντάξεις που έγιναν το 11μηνο μεταξύ Ιουνίου 2015 και Μαΐου 2016 ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, θα επιστρέψει η κυβέρνηση βάσει της τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή. Αφήνονται εκτός αναδρομικά ποσά που αφορούν περικοπές στα δώρα και τις επικουρικές συντάξεις. Το θέμα αυτό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς η τροπολογία αφήνει εκτός σχεδόν το 60% των συνταξιούχων, κυρίως χαμηλοσυνταξιούχους, και συγκεκριμένα τους αγρότες και όσους είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης, κάτω από 1.000 ευρώ.
Αντιπολίτευση και νομικοί κάνουν λόγο για εκτροπή και εκτιμούν ότι έως το τέλος του έτους θα ανοίξει νέος κύκλος μαζικών προσφυγών στη δικαιοσύνη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ανώνυμες κυβερνητικές πηγές διέρρευσαν την πληροφορία ότι εν όψει προσφυγών των θιγομένων στη δικαιοσύνη,  το φθινόπωρο η ίδια η κυβέρνηση (ΕΦΚΑ) θα ζητήσει από το ΣτΕ να γνωματεύσει για το θέμα των αναδρομικών στα δώρα και τις επικουρικές, ώστε να κερδίσει χρόνο, μέχρι να ανακοινωθεί η σχεδόν σίγουρη θετική του απάντηση.

 

Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο του Λ.Τ. της Παρασκευής 31/7.