Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Δ. Μιχαηλίδου κατέθεσε μήνυση για θάνατο 25χρονου ΑμεΑ

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα, προσήλθε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο του 25χρονου στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία της Θεσσαλονίκης.
Με την μήνυσή της η υφυπουργός Εργασίας ζητεί πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του 25χρονου, ο οποίος φιλοξενούνταν στη εν λόγω Δομή έχοντας διαγνωστεί με διαταραχή αυτιστικού φάσματος. Ο 25χρόνος απεβίωσε στις 30 Νοεμβρίου 2021 το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», μετά από σύντομη νοσηλεία του.
Ήδη η πρόεδρος της επίμαχης Δομής έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά που αναφέρει: «το γεγονός έλαβε χώρα, την 28η.11.2021, περιστατικό βίας σε βάρος του εκλιπόντος φιλοξενουμένου από άλλον φιλοξενούμενο και αμελής συμπεριφορά εργαζομένου σε σχέση με το περιστατικό αυτό». Ακόμη, η κυρία Μιχαηλίδου αναφέρει ότι η όλη υπόθεση τελεί «εν αναμονή του πορίσματος του ιατροδικαστή, από το οποίο θα προκύψουν τα αίτια του θανάτου του εκλιπόντος».

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.