Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Καρδίτσα: Ζωή βουτηγμένη στις λάσπες

Περίπου 13 μέρες μετά την μεγάλη καταστροφή στη νομό Καρδίτσας και στην ευρύτερη περιοχή, η ζωή παραμένει βουτηγμένη στις λάσπες και τους κατοίκους της πόλης και των χωριών να δίνουν μια άνιση μάχη για να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς. 

Η πόλη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στις βασικές της υποδομές, όπως και τα γύρω χωριά, καθώς αυτές δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως, ενώ τα μαγαζιά και τα καταστήματα στη συντριπτική τους πλειονότητα παραμένουν κλειστά.

Η αγωνιώδης προσπάθεια να καθαριστούν σπίτια και καταστήματα και να στεγνώσουν οικοσκευές και εμπορεύματα συνεχίζεται, ωστόσο η πρόβλεψη για επιδείνωση του καιρού από σήμερα μόνο αγωνία προσθέτει.

Στην Καρδίτσα, οι κάτοικοι συνεχίζουν να μην έχουν πόσιμο νερό στις βρύσες τους, ενώ τους λείπουν βασικά αγαθά, αφού ακόμα και οι φούρνοι για να αγοράσουν ψωμί υπολειτουργούν.

Εξουθενωμένοι σωματικά και ψυχικά είναι οι κάτοικοι της πόλης και των γύρω περιοχών μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Ο κύριος όγκος δουλειάς είναι στο Δήμο Καρδίτσας και εκεί επιχειρούν και τα περισσότερα συνεργεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχε το Γραφείο Τύπου του Δήμου στο KarditsaLive.Net, μέχρι την Παρασκευή ο αριθμός των σπιτιών που κατεγράφησαν από τα συνεργεία πέρασε τα 1.600.

Ο αριθμός αυτό θα αυξηθεί κατά πολύ καθώς υπολογίζεται πως δεν αφορά ούτε το 1/3 των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές, στον Δήμο που επλήγη περισσότερο απ’ όλους, ειδικά από την στιγμή που πλημμύρισε η πρωτεύουσα του νομού.

 

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

 

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness