Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κομισιόν: Η Αγία Σοφία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για τη διαμάχη μεταξύ των θρησκειών

Την εκτίμηση ότι «η Αγία Σοφία είναι σύμβολο ανοχής, διαλόγου και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτά τα γεγονότα για να τροφοδοτήσουμε διαφωνία οποιασδήποτε μορφής μεταξύ των θρησκειών» εξέφρασε τη Δευτέρα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ.
Ο κ. Μαμέρ επισήμανε πως «αντιλαμβανόμαστε ότι η Αγία Σοφία είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αυτό είναι σημαντικό και αυτό το ζήτημα πρέπει να το δούμε υπό αυτή την οπτική».

Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος: «Απειλή
για ολόκληρο τον χριστιανικό πολιτισμό»
Νωρίτερα, στο θέμα της Αγίας Σοφίας και στην πρόθεση της Άγκυρας να τη μετατρέψει σε τζαμί, παρενέβη ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας, Κύριλλος, ο οποίος έκανε λόγο για «απειλή ολόκληρου του χριστιανικού πολιτισμού».

Η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου
Σημειώνεται, εξάλλου, ότι την Κυριακή, για το θέμα αυτό είχε τοποθετηθεί από τη Βαλύρα Μεσσηνίας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, σημειώνοντας ότι οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να μετατρέψουν την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Κρεμλίνο: Ελπίζουμε πως θα ληφθεί υπόψη
ότι είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς
Το Κρεμλίνο ελπίζει ότι η Τουρκία, στην απόφαση που θα πάρει για το μέλλον της Αγίας Σοφίας, θα λάβει υπόψη της ότι πρόκειται για ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, αλλά παράλληλα θεωρεί ότι η απόφαση για το μέλλον της είναι «εσωτερική υπόθεση της Τουρκικής Δημοκρατίας».

 

Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο του Λ.Τ. της Τρίτης 7/7.

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness