Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κρήτη: Καρέ καρέ η επιχείρηση διάσωσης μιας Γαλλίδας σε φαράγγι στην Σητεία i

Επιχείρηση διάσωσης μιας 62χρονης Γαλλίδας, που έπεσε και ακινητοποιήθηκε λόγω τραυματισμού, στο φαράγγι του «Ρίχτη» στην Σητεία.

Η 62ρονη, σύμφωνα με το cretalive διέσχισε το φαράγγι με τον σύζυγο της και περίπου στα μισά της διαδρομής, λίγο πριν τον καταρράκτη, γλίστρησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κάτω δεξί άκρο και να ακινητοποιηθεί στο φαράγγι. Στα πλαίσια της πολιτικής προστασίας ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΔΕΑΚ από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Σητείας, για το περιστατικό.

Ο σύζυγος της αναζήτησε βοήθεια διανύοντας μια μεγάλη απόσταση με τα πόδια λόγω μη δυνατότητας σήματος του κινητού τηλεφώνου του, όπου φτάνοντας σε μια καντίνα ενημέρωσε έναν ντόπιο κάτοικο, ο οποίος ενημέρωσε στη συνέχεια την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Στο σημείο έφτασαν 3 πυροσβέστες του Π/Κ Σητείας και 9 μέλη της ΕΔΕΑΚ που παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στην 62χρονη τραυματία και με μια συντονισμένη επιχείρηση που διήρκησε περίπου 3 ώρες, μεταφέρθηκε πάνω σε φορείο, στην έξοδο του φαραγγιού λίγο πριν νυχτώσει, όπου την περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να την παραλάβει και να την μεταφέρει στο νοσοκομείο Σητείας.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

 

 

   

randomness