Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μάικλ Δουκάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: "Η λιτότητα δεν βοήθησε την Ελλάδα να βγει από τη βαθιά ύφεση" - Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί είμεθα εδώ στην Ελλάδα ακόμη μία φορά και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τη χώρα να βγει από την κρίση» δήλωσε στα Ελληνικά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ελληνοαμερικανός πρώην υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Μάικλ Δουκάκης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών στο κέντρο της Αθήνας.
 
Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αμέσως μετά την ομιλία του στην εκδήλωση, ο κ. Δουκάκης τόνισε πως η λιτότητα δεν βοήθησε την Ελλάδα να βγει από τη βαθιά ύφεση, σημειώνοντας ότι τα περισσότερα πράγματα τα οποία πρέπει να κάνει η χώρα μας τα υλοποιεί. 
 
Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε ότι οι ΗΠΑ πήραν το μάθημα από τη βαθιά ύφεση της δεκαετίας του 1930 και υπογράμμισε πως η Ελλάδα χρειάζεται οικονομική ώθηση. «Το πώς θα δημιουργηθεί αυτή η ώθηση από την ΕΕ είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται επεξεργασία» ανέφερε και πρόσθεσε πως «δεν γίνεται να επιβάλλονται συνεχείς μειώσεις και αυξημένη φορολόγηση, καθώς με αυτό τρόπο η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση». 
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο κ. Δουκάκης και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση, υπογραμμίζοντας πως η πολιτική λιτότητας δεν έχει αποδώσει και ότι η Ελλάδα χρειάζεται την εφαρμογή πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης. Τόνισε, μάλιστα, πως η εμπειρία του ως κυβερνήτης της Μασαχουσέτης έδειξε πως το πιο σημαντικό στοιχείο για να στηρίξει ο κόσμος τις μεταρρυθμίσεις είναι η ακεραιότητα του πολιτικού προσωπικού. 
 
Επίσης, αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την Ελλάδα. «Θεωρώ ότι οι Έλληνες κάνανε εκπληκτική δουλειά όσον αφορά στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «ο αξιοσημείωτος τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετώπισε την προσφυγική κρίση είναι ένας τρόπος να της δοθούν εύσημα. Δεν ήταν εύκολο». 

Με τον Μ. Δουκάκη συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας

Τον Ελληνοαμερικανό πρώην υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ Μάικλ Δουκάκη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
 
«Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με έναν επιφανή Ελληνoαμερικανό και έμπειρο πολιτικό, τον Μάικλ Δουκάκη», ανέφερε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter. 

 

Πηγή: ΑΠΕ

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.