Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μετωπική σύγκρουση Μενδώνη – Αναγνωστοπούλου στη Βουλή για την υπόθεση Λιγνάδη

“Εγώ επέλεξα τον Δημήτρη Λιγνάδη” απάντησε η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σίας Αναγνωστοπούλου με θέμα: «Οι καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και η προσπάθεια αποπροσανατολισμού και συγκάλυψης από την κυβέρνηση».  

Η κ. Αναγνωστοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κ. Μενδώνη θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί κι ότι είναι persona non grata για τον πολιτισμό.

Από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν δική της επιλογή κι ότι τον επέλεξε αποκλειστικά με καλλιτεχνικά κριτήρια, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ιδρυτικό νόμο του Εθνικού Θεάτρου.

“Ο προηγούμενος καλλιτεχνικός διευθυντής, ο Στάθης Λιβαθινός, που εσείς διορίσατε, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής ανέφερε ότι θεωρεί εξαιρετική στιγμή να τον διαδέχεται και τον χαρακτήρισε ταλαντούχο άνθρωπο”. Πρόσθεσε ακόμα “ότι  επί ΣΥΡΙΖΑ, με τη δική σας διοίκηση ο Λιγνάδης κάθε χρόνο ή πρωταγωνιστούσε ή σκηνοθετούσε ή έκανε και τα δύο σε παραστάσεις στο Εθνικό”.

 


Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Τρίτης 2 Μαρτίου.