Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μια ισχυρή σχέση Κομισιόν-Ελλάδας, μοχλός για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, εκτιμά η Κ. Κρέτσου

Η συμβολή των ευρωπαϊκών ταμείων και του επενδυτικού σχεδίου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης στην Ελλάδα, θα βρίσκεται στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει η Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ελλάδα την προσεχή εβδομάδα, όπως δήλωσε η ίδια σήμερα και τόνισε ότι «μόνο μια ισχυρή σχέση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των ελληνικών αρχών θα μας βοηθήσει να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες της πολιτικής για τη συνοχή όσον αφορά την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Στην Αθήνα κ. Κρέτσου θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και κυβερνητικούς παράγοντες, ενώ από την Τρίτη θα βρίσκεται στο Ηράκλειο, όπου θα έχει σειρά επαφών, ενώ θα επισκεφθεί έργα που έχουν λάβει χρηματοδότηση από την ΕΕ. «Θα επισκεφθώ έργα που χρηματοδοτεί η ΕΕ στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, για να τονίσω το γεγονός ότι οι ελληνικές περιφέρειες πρέπει να συνεχίσουν την αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και των ικανοτήτων του ελληνικού λαού», δήλωσε η ίδια.

Το πρόγραμμα της Ευρωπαίας Επιτρόπου έχει ως εξής:

Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (ώρα 12.00, Μέγαρο Μαξίμου), με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξανδρο Χαρίτση (ώρα 15.00, στο υπουργείο) και με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη (ώρα 16.30, στο υπουργείο).

Το πρωί της Τρίτης, θα συναντηθεί με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη (ώρα 10.30, στο υπουργείο) και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου το βράδυ θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Την Τετάρτη το πρωί η Επίτροπος θα επισκεφθεί το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο, όπου θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας, καθηγητή Κώστα Φωτάκη.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, θα παρουσιάσει εισήγηση στη Συνάντηση Εργασίας της Ομάδας Ειδικών σε θέματα Έρευνας, Καινοτομίας και Ερευνητικής Πολιτικής με αντικείμενο την "επίδραση των στρατηγικών έξυπνης εξειδίκευσης σε θύλακες αριστείας και την περιφερειακή ανάπτυξη στο πλαίσιο της Επιτροπής RIS της ΕΕ".

Το απόγευμα της Τετάρτης, η κ. Κρέτσου θα είναι η κεντρική ομιλήτρια σε Περιφερειακό Συνέδριο με θέμα "Επενδύσεις για Περιφερειακή Ανάπτυξη: ΕΣΠΑ και Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ". Το Συνέδριο οργανώνεται στο Ηράκλειο Κρήτης από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης (ώρα 19.00, Βασιλική του Αγίου Μάρκου, Ηράκλειο).

Την Πέμπτη, η Επίτροπος θα επισκεφθεί έργα στην περιοχή του Ηρακλείου που έχουν λάβει χρηματοδότηση από την ΕΕ, συνοδευόμενη από τον περιφερειάρχη Κρήτης.(ΑΠΕ)


 

 

 

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...
randomness