Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μίνι lockdown στην Κοζάνη – Σε καραντίνα χωριό της ορεινής Ναυπακτίας

Σε ισχύ το μίνι lockdown στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, όπου τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ανησυχητικά. Σε καραντίνα έχει τεθεί και η δομή φιλοξενίας Νέας Καβάλας στο Κιλκίς μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, καθώς έχουν εντοπιστεί ήδη 13 θετικά κρούσματα. Σε οικειοθελή καραντίνα μπήκαν κάτοικοι χωριού της ορεινής Ναυπακτίας, που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, το οποίο επισκέφθηκε το χωριό για ένα μνημόσυνο.

Με μάσκες το 95% των πολιτών στο Δήμο Κοζάνης, μετά την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου. Απευθύνεται έκκληση να τηρηθούν τα μέτρα απαρέγκλιτα για αποφυγή της διασποράς στην περιοχή. Να σημειωθεί ότι, τα 25 από τα 29 θετικά στον ιό κρούσματα εντοπίζονται σε αστυνομία, δικαστήρια, σχολικές μονάδες του Δήμου Κοζάνης.

Συναγερμός σήμανε και στη δομή φιλοξενίας Νέας Καβάλας Κιλκίς μετά την αποκάλυψη 13 θετικών στον κορονοϊό προσφύγων -μεταναστών. Ήδη μάλιστα για την προστασία τόσο των μεταναστών όσο και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας η δομή τέθηκε σε καραντίνα η οποία θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 19 Οκτωβρίου καθώς καταβάλλεται προσπάθεια να περιοριστούν τα κρούσματα.

Σε προληπτική καραντίνα μπήκαν κάτοικοι χωριού της ορεινής Ναυπακτίας που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα που επισκέφτηκε το χωριό για ένα μνημόσυνο. Η γυναίκα ήρθε από την Αθήνα και την Δευτέρα που επέστρεψε έκανε τεστ όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετική.

Από την πλευρά του Δήμου Ναυπακτίας έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και υπάρχει επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού την Κυριακή στο μνημόσυνο βρέθηκαν περίπου 40 άτομα και τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας. Το τεστ που έγινε στο σύζυγο της ήταν αρνητικό, ενώ οι 30 κάτοικοι της Κεντρικής αποφάσισαν να μπουν σε καραντίνα και να παραμείνουν στα σπίτια τους περιμένοντας οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

 

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness